Sádlo skoro bez práce
Vyškvařit vepřové sádlo a škvarky k dokonalosti, není vlastně žádná věda. Stačí kvalitní výchozí suroviny, potom také nespěchat a dopřát sádlu řádnou péči a pozornost. Vůni domácího sádla a škvarkům se nic nevyrovná!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 37 614 kJ / 8 990 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 990,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Mám tenhle postup několikrát ověřeny, žádný nerezy. Sežeňte si poctivý těžký litinový hrnec a vyzkoušejte, nikde nic neprská, nepřichytává se a sádlo pak krásně ztuhne a voní jak od babičky. Hlavně je skoro bez práce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2022 11:55
radekhk: My jsme litinové hrnce v paneláku neměli, dělali jsme v obyčejných smaltovaných. Doma u rodičů se tohle taky nikdy nestalo, nevím, proč se ty škvarky tak chovaly. Ale dušáček mám taky jen smalt, jenže když to můžu přikrýt, tak je to v pohodě. U sousedů jsme dělaly i sádlo v brutanu. Ale pak to mytí...
25. 11. 2022 11:22
JanaHl: Pocházím z vesnice kde se škvařilo i 60 litrů na zátah a něco o tom vím ,nikdy-opakuji NIKDY jsem neměl škvarky-potažmo sádlo tam kde by nemělo být a to ho dělám v paneláku v bytě cca 30 let ,jen s tím litinovým kastrolem je letošní nápad
25. 11. 2022 10:36
Sádlo dělám v troubě v dušáku. Naučila mě to sousedka, ta teda dělala ve velkém, kupovali si vždycky půlku prasete. Sádlo nasypu do pekáče, malinko podleju a druhým pekáčem, který na to pasuje, přikreju. Troubu dám na nižší výkon a minimálně hodinu to nechám bez povšimnutí. Po hodině zkontroluju, většinou se to začíná rýsovat. Pak už dělám nezakryté a trochu hlídám. Ale hlavně, nic není zaprskaného, nikde žádná mastnota. Kdysi, ještě v paneláku, jsme využili nabídku na koupi půlky prasete. Maso jsme bourali u kamaráda v hospodě, ale sádlo jsme dodělávali doma. S manželem jsme stáli u sporáku a každý míchal v jednom kastrolu. Přpipadala jsem si jak Štaflík a Špagetka. Pak začaly škvarky střílet po kuchymi, hrůza, všechno mastné. Další den jsem drhla celou kuchyň, vařič a linku. Sestra mi dala Arwu (ekologickou) na motory, to bylo jediné, čím šla umýt podlaha. Přitom doma se mi to nikdy nestalo. Takže teď jedině dušák a trouba.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 4 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 19 hodinami
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno 17. 6. 2024 08:22
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno 16. 6. 2024 22:10
Právě bylo uvařeno:
Křenová omáčka
Jana4503 uvařil před 18 minutami
Těstovinový salát se sýrovou omáčkou, zeleninou a šunkou
faluska uvařila před 41 minutami
Brokolicové placičky
Lennulinka uvařil před 1 hodinou
Drožďová polévka
jančab uvařil před 1 hodinou
Bublanina šlehačková
collins uvařila před 3 hodinami
Kapustovo-klobásovo-bramborová polévka
ctomala uvařila před 5 hodinami
Bábovka s mákem, rozinkami a ořechy
Moanka uvařila před 6 hodinami
Šlehačkové taštičky s jahodami
Jajka77 uvařil před 7 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Macetka uvařil před 12 hodinami
Žampionový krém
Libca1954 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět nepečených dezertů z jahod: Osvěžující pohár s marcipánovým krémem, zmrzlina ze dvou ingrediencí nebo jahodové tiramisu
Gólman Petr Čech prozradil, co musejí jíst fotbalisti před zápasem. A přiznal, že od dětství miluje české buchty s tvarohem
Sádlové koláčky: S našimi tipy budou hned hotové a svou chutí předčí ostatní cukroví
Další recepty
Sádlo skoro bez práce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8Dz1
3 názory