Maliny - plody vhodné na dochucení mnoha receptů
Maliny jsou plody ostružiníku maliníku a při procházce v lese je nejraději mlsají děti. Keřů obsypaných růžovými bobulkami totiž bývá víc než dost. Maliny mají zároveň velké využití při vaření; dají se přidat se do jogurtů, jsou vhodné na výrobu domácí marmelády i limonádového sirupu, skvěle dochutí různé kaše a nákypy, ovocné saláty a jsou výborné do zmrzliny. Na rozdíl od jahod nebo chuťově výraznějších ostružin se ale tolik nehodí do buchet a koláčů, protože mají velmi jemný šmak.
Používají se také jako přírodní barvivo. My doporučujeme kombinovat je s čokoládou, kdykoliv to jde. Právě tato dvojice je totiž naprosto dokonalá. Není divu, že je na trhu tolik čokolád s malinovou náplní nebo i přímo s kousky tohoto ovoce. Dobrý je také malinový pudink.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
5 skromných večeří na všední dny: Zadělávaná kedlubna, nudle s mákem nebo dušená mrkev ve stylu vaření našich babiček
Tradiční povidla moderně: Při pečení v troubě se dají připravit rychleji a bez cukru
Jak připravit těsta na cukroví: Dejte si pozor, jak zpracováváte ořechy i máslo, říká Míša Landová z Peče celá země