Nové brambory pečené s hlívou
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi dobrá směs, pokud chcete vařit bez masa. Voní po bylinkách, chutná po houbách a brambory vás zasytí tak, že se hodí k obědu i večeři. S miskou zeleninového salátu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velmi dobrá směs, pokud chcete vařit bez masa. Voní po bylinkách, chutná po houbách a brambory vás zasytí tak, že se hodí k obědu i večeři. S miskou zeleninového salátu,…
Na jemně pokrájeném špeku (nebo oleji, chceme-li polévku bezmasou) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a…
Tuto hustou polévku připravíme na základu z kořenové zeleniny. Zahustíme ji jíškou a přidáme do ní hlívu osmaženou na cibulce, ochucenou mletou sladkou paprikou.…
Pórek pokrájíme na kolečka. Hlívu ústřičnou a omytá rajčata nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem, sojovou omáčkou, uzenou paprikou a lžící worcesterové omáčky…
Vepřové plátky jsou na našem jídelníčku často, a tak mnohdy přemýšlíme, jak je upravit. Naložte je přes noc do jogurtu, maso se dokonale zjemní a zkřehne. Poté stačí…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Vepřovou plec pokrájíme na plátky silné asi 1 cm. Hlívu též nakrájíme na (2-2,5 cm) silné proužky.V kastrolu…
Tato dršťkovka je skutečně bez masa a výhradně z hlívy, super zdravé houby, která posiluje imunitu, zvyšuje tvorbu červených krvinek a zpomaluje stárnutí. A to by byla…
Hlíva ústřičná je houba nabízející spoustu zdravotních benefitů. Krom toho je i velice všestranná a tak ji můžete připravit na spoustu způsobů. Ve smetanové omáčce…
Na oleji si orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hlívu, mrkev a chvíli smažíme, přidáme mletou pariku a zalijeme vývarem. Přihodíme vločky, brambory, papriku,…
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je v misce se škrobem, bílkem a slunečnicovým olejem. Zakryjeme a necháme marinovat 60 minut v chladu…
Očistíme a nakrájíme cibuli a dáme se sádlem na rozpálenou pánev. Mícháme až dozlatova a pak zaprášíme paprikou Reny a ihned podlijeme vodou.Očistíme a nakrájíme hlívu…
Hlíva je skromná houba s výraznou a velmi žádanou chutí. Jemná krémová polévka, kterou z ní připravíte, bude zcela jistě chutnat jako skvostná součást oběda, svačinovka…
Ak pouzivame susenu hlivu, vopred si ju na pol hodinu namacame vo vode a potom nakrajame na mensie kusky. Na olivovom oleji 1 minutku opekame nasekany cesnak, pridame…
Kuřecí žaludky se dají připravit na různé způsoby a tohle je jeden z nich. Jistě budete překvapeni chutným pokrmem s nenáročnou přípravou a budete je připravovat ve své…
Rýži dáme běžným způsobem vařit.Mezitím nakrájíme hlívu na proužky, cibulku na kolečka. Na pánev dáme rozehřát lžíci másla, přidáme hlívu a cibulku.Chvilku orestujeme,…
Do vývaru dáme zázvor, hlívu, citron,listy petržele. Vaříme. Po 10 minutách přidáme chilli papriky, jarní cibulku, chilli pastu. Vaříme a po 10 minutách přidáme…
Kloboučky hlívy ústřičné zlehka otřete navlhčeným hadříkem, zbavte je případných nečistot. Ostrým nožem ořežte houbám silné „nohy“. Pokrájejte houby na menší kousky či…
Na oleji osmahneme cibuli dorůžova, plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a restujeme z obou stran na cibuli.Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, sladkou papriku,…
Dvě lžíce másla rozehřejeme, minutku v něm obalíme rýži, přidáme vývar a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby podlijeme. Cibulku…
Hlívu nakrájíme na malé kousky (tvrdé části necháme do polévky). Lžičku sádla rozpustíme a hlívu společně s kmínem restujeme 5-6 minut. Odstavíme a necháme vychladnout…
Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.Odebereme asi tři lžíce vývaru,…
Hlíva je považována za královnu mezi houbami, je plná vitamínů a prospěšná pro lidský organismus. Mimo to i skvěle chutná. Grilovaná, naložená v marinádě z čerstvých…
Hlívu naložíme na 24 hodin do marinády z uvedených surovin.Zapečeme s novým bramborem a rajčátky v rozehřáté troubě pod grilem dozlatova.
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 17. 6. 2024 08:22
Přidáno 16. 6. 2024 22:10
Šťavnaté broskve neboli perská jablka jsou považována za symbol dlouhověkosti. Víte, proč?
Připravte si domácí kandované ovoce sladké jako med. Při vánočním pečení ho oceníte!
Mexický guláš: Omáčku báječně doplní sterilovaná kukuřice, zjemní ji lžíce másla a božsky chutná s rýží