Farská bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchaná a vláčná bábovka, plná mandlí a rozinek, dokáže zlepšit náladu a vykouzlit úsměv na tváři. Její chuť je opravdu skvělá a nejlépe si ji vychutnáte u dobré kávy.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 466 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 47,50 g |
– nasycené | 4,50 g |
– nenasycené | 42,50 g |
–– mononenasycené | 22,50 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nadýchaná a vláčná bábovka, plná mandlí a rozinek, dokáže zlepšit náladu a vykouzlit úsměv na tváři. Její chuť je opravdu skvělá a nejlépe si ji vychutnáte u dobré kávy.…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…
Pokud hledáte ještě další druh vánočního pečeného cukroví do vaší sbírky, neměla by tam tato čajová kolečka chybět. Jde o křehké těsto s ořechy, které doplňuje máslový…
Vlažné mléko osladíme, rozdrobíme do něj droždí, a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme žloutky a vejce, sůl, citronovou kůru, cukr, kvásek a vlahou…
Olúpané jablká nastrúhame, pridáme 2 dl vody, cukor a povaríme, kým sa jablká nerozvaria. V 2 dl vody rozmiešame Zlaté klasy, pridáme do jablčnej kaše a 2 minúty…
Mák umeleme a svaříme s mlékem a krup. cukrem. Přidáme máslo a důkladně mícháme.Náplň necháme vychladnout a pak přidáme na zahuštění strouhané piškoty. Tvaroh smícháme s…
Rozpálíme troubu na 170°C, aby se stihla pěkně zahřát. Koláčky budou coby dup. Těsto rozválíme. Ušleháme bílky smícháme s cukrem, čokoládou, ořechy, alkoholem a namažeme…
Z uvedených surovin zaděláme polotuhé, vláčné těsto a necháme vykynout. Během kynutí si můžeme připravit nádivku: v mléce svaříme cukr, med, rozinky, skořici, příp.…
Z lineckého těsta můžeme vytvořit i malá umělecká díla. K lineckému cukroví přilepíme mandlovou hmotu a tu pak můžeme dle své fantazie dozdobit potravinářskými barvivy a…
Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho…
Nejdříve si uvaříme puding podle návodu. Listové těsto rozválíme na vále posypaným moukou na dva obdélníkové pláty. První plát přeneseme na plech vyložený papírem na…
Cibulku zesklovatime na panvi, rohliky namocene ve smetane mirne vymackame, smichame s cibulkou, peprem, soli, muskatem, uzenym masem, mandlemi, vejci a vytvorime…
Vyšleháme žloutky a cukr do pěny, pak přidáme strouhané mandle. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutků střídavě s moukou a práškem do pečiva. Upečeme na…
Roláda: z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, žloutky a sypké přísady, na pečícím papíře upečeme piškot, upečený piškot překlopíme na…
Roláda: z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, žloutky a sypké přísady, na pečícím papíře upečeme piškot, upečený piškot překlopíme na…
Listové těsto rozválíme na vále, pokud možno na obdélníkový tvar. Oddělíme bílky od žloutků (ty nebudeme potřebovat) a ze 3 bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po…
Do rozpuštěného másla přidejte kokos, sušené mléko, vodu a ostatní suroviny a za stálého míchání povařte asi 5 minut. Sladkou hmotu nechejte ztuhnout, nejlépe přes noc.…
Do zpěněného másla vmícháme tři žloutky, bílky necháme stranou. Přidáme strouhané mandle, strouhanku a smetanu. Promícháme, přisypeme opláchnuté rozinky a ochutíme…
Bílky ušleháme do sněhu a postupně vešleháme cukr. Do sněhu zlehka vmícháme mleté mandle a kokos. Lžící tvoříme malé hromádky,které dáváme na plech vyložený pečícím…
Z prísad vymiesime cesto a dáme ho na 30 minút do chladničky. Karfiol ( květák ) uvaríme, scedíme a popučíme vidličkou. Pridáme vajce, žĺtok, smotanu, osolíme,…
Slede očistíme. Soľ zmiešame s korením v lyžici oleja a touto zmesou potrieme ryby. Potom ich obalíme v múke a osmažíme na panvici s maslom a olejom z obidvoch strán. …
Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik. Bielka vyšľaháme na sneh, vmiešame strúhané mandle a čokoládu, zopár kvapiek likéru alebo koňaku. Premiešame, navrstvíme na cesto…
V míse utřeme či ušleháme 3 žloutky s cukrem krupicí do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kostku tuku. Ze všeho prsty vypracujeme drobivou těstovou…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 17. 6. 2024 08:22
Přidáno 16. 6. 2024 22:10
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Smetanová jahodová zmrzlina se dá připravit i bez zmrzlinovače. Aby v ní nezůstaly krystalky, musí se v mrazáku několikrát promíchat
Dýně se hodí i do domácí snídaňové granoly. Křupavá dobrota se snadno připravuje a provoní celý dům
Vaříme klasiku z květáku: Křupavé placičky, výborný mozeček a polévka jako od babičky