Červený salát s vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenSalát natrháme na kousky, smícháme s napůl rozkrojenými rajčátky a nakrájeným pórkem.Přidáme sůl, bylinky a zakápneme olivovým olejem. Vše promícháme.Nakonec přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salát natrháme na kousky, smícháme s napůl rozkrojenými rajčátky a nakrájeným pórkem.Přidáme sůl, bylinky a zakápneme olivovým olejem. Vše promícháme.Nakonec přidáme…
Cibuli nakrájíme na větší kostky, pórek na silnější kolečka, dáme do hrnce s olejem a restujeme na mírném ohni do zlatavé barvy zeleniny. Až pak ji zalijeme vývarem a…
Z pórků odřízneme tmavě zelenou část, rozebereme na jednotlivé listy, dobře opláchneme, vložíme do hovězího vývaru a necháme vařit na mírném ohni.Světlou část také dobře…
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
Na pánvičku si dáme prolisovaný česnek s olejem, trošku opečeme. Hrnec odstavíme z ohně, přidáme hladkou mouku, vařečkou rozmícháme. Jíšku osmažíme dozlatova. Hrnec si…
Lososa nakrájíme na kostičky a pórek na proužky, mírně osolíme. Společně na sucho osmahneme na nepřilnavé pánvi.Do pánve přidáme vařené těstoviny, promícháme a…
Maso nakrájíme na nudličky, posypeme kmínem a granulovaným česnekem, osolíme a opepříme.Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, žampiony na plátky.V kastrolu…
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, kousek mrkve nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a vše na tuku prudce restujeme.Zasypeme hrubou moukou, 2 minuty osmažíme a…
Zeleninu očistíme, česnek pokrájíme na plátky, skelety omyjeme.Do větší nádoby dáme vařit vodu, přidáme omyté kuřecí skelety, koření, řapíkatý celer, pórek a sůl.Když se…
Česnečka je polévka, která tělo zahřeje a zároveň nás postaví na nohy. Připravíme ji z vepřového vývaru, s bramborami a opečenými krutonky z chleba. Část uvařeného masa…
Do cca 2 litrů studené vody dáme pozvolna vařit maso, cibuli, přidáme pár kuliček celého pepře a sůl. Když je maso téměř měkké, vyndáme cibuli (dává se do polévky jen…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku (množství podle toho, jak chceme polévku hustou) uděláme jíšku kterou zalijeme zeleninovým vývarem a…
Beránek je tradiční velikonoční symbol. Pokud ale zrovna nemáte chuť na sladké, můžete vyzkoušet slanou verzi, kterou ochutíte uzeným masem, pórkem a sušenou cibulí a…
Pokud máte chuť na sytou a rychlou večeři, vyzkoušejte toto chutné jídlo. Připravíte ho z vepřového masa, pórku a cibulky. Vše stačí jen orestovat a poté zakápnout…
Dobře očistíme a opláchneme pórek, odstraníme vrchní lístky kapustiček a oškrábeme bramboru. Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky a bramboru na kostičky.Do…
Maso se sumečka afrického je jemné a vhodné i pro nejmenší, jelikož nemá šupiny kosti a ani typickou rybí vůni. Filety stačí orestovat na másle, osolit, opepřit a…
Medvědí česnek je pokladem našich luk a lesů. Dokáže dodat šmrnc nejrůznějším studeným i teplým pokrmům, a navíc má obrovské léčivé účinky. Vyzkoušejte polévku z…
Tato výborná zeleninová polévka je plná chutí. Přidáme do ní ředkvičky, kukuřici, pórek i mrkev. Polévku zahustíme bramborou, takže do ní nemusíme dávat žádnou mouku.…
S přicházející jarní sklizní oblíbeného medvědího česneku přichází spousta možností, jak ho využití v kuchyni. Přidejte ho do krémové polévky s kuřecím masem, která je…
Hluchavka bílá je rostlinou, která je u nás brána v podstatě za plevel. Ve skutečnosti jde ale o účinnou léčivku, jež pomáhá vnitřně i zevně. Většinou se používá k…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
Pokud jste zvyklí na klasickou “bramboračku”, v tomto receptu je z ní jen náznak. Ale výsledná smetanovo - zeleninová polévka s bramborami, medvědím česnekem a…
Krůtí maso je výživné, plné bílkovin a málo tučné. Jeho příprava je stejně snadná, jako u kuřecího masa. Orestované kousky doplníme chřestem, pórkem a ředkvičkami a…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Židovské brambory či jeruzalémský artyčok: Z topinamburů uděláte skvělou polévku i salát
Jak si naplánovat zdravé jídlo na běžný den? Tohle byste měli mít ve spíži a v lednici
Jak připravit dokonalou holandskou omáčku? Fantastickou chuť a sametově hebkou konzistenci zaručí správné šlehání másla