Cikánský řízek
Recept ještě nebyl hodnocenCikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 58 kJ / 14 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,05 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 1,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Nejdříve musíte chytit kapra, nejlépe 2 kousky, aspoň 50-60 cm. Pak ho musíte zabít a stáhnout z kůže a můžete dělat salát hned z čerstvého kapra nebo zamrazit v…
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Žampiony sloupneme. Odstraníme nožky a pomocí malé a ostré lžičky vydlabeme vnitřky. Ty nevyhazujeme, použijeme je např. do zeleninové polévky nebo pod maso.Nivu…
Namočíme hrst sušených hub. Čerstvé houby nakrájíme na kousky. Na kousku másla osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.Přidáme oloupané brambory na kostičky,…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé pečivo, šťavnaté maso, na kterém necháme…
Mleté maso zpravidla používáme na přípravu burgerů. Tortilly pak můžeme použít na tacos. A když tyhle dvě suroviny spojíme, vznikne dokonalý tacos burger. Se zeleninou,…
Sýry, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostičky.Vejce rozšleháme, mírně osolíme a nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.Na vejce rovnoměrně nasypeme veškeré…
Prsíčka si nakrájíme na nudličky a prudce restujeme na oleji. Mírně zakápneme vývarem a ještě malinko dusíme, až je maso měkké. Přidáme čínskou směs a ještě chvilinku…
Omyté maso vložíme do vařící vody.Přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, koření a lehce osolíme. Kdo má rád, přidá ještě zeleninu podle vlastního výběru.Pomalým varem…
Do hlubší nádobky dáme sýry, aspik a směs důkladně rozšleháme. Přidáme nakrájenou lahůdkovou cibuli, znovu rozšleháme a dáme vychladit.Mažeme na čerstvé pečivo a podle…
Nachystáme si alobal. Camembert rozkrojíme a na alobal položíme kolečko šunky, na šunku polovinu camembertu. Plátek anglické položíme na sýr a přiklopíme druhou částí…
Potřebujete zařadit do jídelníčku bezmasý den a přitom si pochutnat? Zkuste smažené placičky z červene čočky. Z nutričně hodnotné luštěniny, vody a trochy koření…
Kuřecí prso nakrájíme na kousky velikosti sousta, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Zeleninu nakrájíme na podobné kousky a na pařáčku připravíme do skoro …
Skelety dáme pozvolna vařit s kořením a solí, asi tak tu hodinku i více.Pokud použijeme čerstvou kořenovou zeleninu, tak přidáme v polovině vaření a můžeme taky 1 malou…
Do vriacej osolenej vody vložíme ružičky karfiolu a varime 3 minúty (čas počítame od opätovného začiatku varu vody). Nevaríme dlhšie, mohlo by sa stať, že karfiol…
Lososa stáhneme z kůže, nakrájíme na kostky, opepříme, zakápneme citrónem, olivovým olejem a zlehka posypeme bazalkou. Dáme do lednice na 30 minut.Mezitím omyjeme a…
Na másle osmažíme směs očištěné a na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek, kapustičky,…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Hermelín podélně rozřízneme a ve dvou kusech toustového chleba uděláme formičkou nebo skleničkou otvory o stejném průměru, jako má Hermelín.Pak toustíky zkompletujeme,…
Dáme vařit těstoviny v osolené vroucí vodě do měkka.Čerstvou zeleninu nakrájíme na kostky a smícháme s těstovinami.
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu a necháme prochladnout. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme zeleninu a za stálého míchání restujeme asi 5…
1) Placky: Připravíme si těsto jako na bramboráky, jen místo mouky přidáme ovesné vločky (2 větší brambory nastrouháme, osolíme, přidáme pepř, rozemneme větší hrst…
Z uvedených surovin ve vhodné nádobě vyšleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na námi požadovanou velikost. Z jedné strany zlehka, nejlépe přes…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Kečup, sugo nebo passata… Vyznáte se v nejznámějších rajčatových omáčkách?
Jídlo ve vlacích Českých drah může být zážitkem, říká šéfkuchař Tomáš Popp. Vždyť ho připravuje kuchařská reprezentace