Vianočný kalendár pečenia
23. 12. 2008 Vaření
Vianočné pečenie je pre mnohé gazdinky výbornou príležitosťou ukázať rodine, ale aj hosťom svoje cukrárske umenie. Mnohé z nich, hlavne tie začínajúce, majú niekedy problém, kedy aké pečivo piecť, aby na Vianočné sviatky bolo akurát a pritom v kľude, bez chvatu. Pre všetkých, ktoré vianočné pečivo s láskou pripravujú, je tu ako malá pomôcka tento kalendár.
polovica novembra | Pečieme štóly, biskupské chlebíčky so sušeným ovocím. Zabalené vydržia niekoľko týždňov. |
4 týždne pred Vianocami | Pečieme medovníčky, perníčky, medové neplnené cukrovinky, praclíky. |
začiatok decembra | Pečieme striekané pečivo, neplnené pečivo z krehkého cesta, keksy. V dobre uzavretých dózach vydržia až 8 týždňov čerstvé. |
okolo 7. decembra | Pečieme penové snehové pečivo, škoricové pečivo, makronky. Zostanú čerstvé 3 - 4 týždne. |
po 15. decembri | Pečieme vanilkové a orechové rožteky. Skladujeme ich v uzavretých škatuliach, jednotlivé vrstvy prekladáme papierom. Vydržia čerstvé až do Vianoc. |
po 19. decembri | Upečieme tortové korpusy z krehkého a piškótového cesta, záviny, rolády, tvarohové štóly a nepečené dezerty. Uložíme zabalené vo fólii. |
tesne pred Vianocami | Naplníme a ozdobíme torty, rolády, krémové rezy a uložíme do chladu. |
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Víkend na chalupě: Vyzkoušejte 18 receptů na rychlá jídla s použitím minima surovin
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 28 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Komentáře
17. 11. 2011 13:19
24. 9. 2009 19:27
24. 9. 2009 06:03
10. 2. 2009 11:21
10. 2. 2009 10:45
10. 2. 2009 08:38
10. 2. 2009 08:33
10. 2. 2009 08:16
10. 2. 2009 00:55
24. 12. 2008 11:14
24. 12. 2008 09:47
24. 12. 2008 09:29