TopRecepty pro Vaše TOP Velikonoce!
30. 3. 2015 Tipy a triky
Velikonoce jsou za dveřmi a jak to tak u českých svátků bývá, jsou i tyto oslavy jara neodmyslitelně spojeny s dobrým jídlem a pitím. A právě proto jsme pro Vás připravili svěží jarní inspiraci v podobě receptů na vynikající velikonoční pokrmy, které zachutnají nejen celé Vaší rodině, ale zajisté i všem koledníkům.
TopRecepty.cz, které patří k největším a nejnavštěvovanějším portálům s kuchařskou tématikou v České republice, jsou se svými více než 39.000 chutnými recepty pro nejrůznější příležitosti nevyčerpatelnou studnicí inspirace pro všechny vášnivé kuchaře i jedlíky. Na www.toprecepty.cz jste na správné adrese i v případě, že chcete letošní velikonoční stůl ozvláštnit něčím zcela novým.
Velikonoční muffinky s bílou čokoládou
SUROVINY:
- 200 g bílé čokolády
- 90 g třtinového cukru muscovado
- 100 g másla
- 2 vejce
- 4 lžíce créme fraiche
- 4 lžíce hruškovice
- 130 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100 g sušených borůvek
- sáček jarních lentilek (ve tvaru vajíček)
- 100g marcipánu
- zelená potravinářská barva
POSTUP:
Teplovzdornou misku postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou. Vsypte do ní bílou čokoládu rozlámanou na kousky, 100 g másla a 90 g třtinového cukru typu muscovado a nechte pozvolna rozpustit. Sundejte misku z ohně a za občasného promíchání nechte zchladnout. Mezitím si prošlehejte 2 velká vejce se 4 vrchovatými lžícemi créme fraiche.
Beránek s rozinkami a kandovaným ovocem
SUROVINY:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 250 g Hery
- 450 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 250 ml mléka
- 50 g rozinek
- 50 g kandovaného ovoce
- máslo a strouhanka na vysypání formy
POSTUP:
Žloutky utřeme s cukrem a Herou do husté pěny, mouku smícháme s práškem do pečiva a spolu s mlékem vmícháme do těsta. Pak ušleháme bílky a sníh zlehka vpracujeme do těsta.
Velikonoční kotleta
SUROVINY:
- 6 plátků vepřové kotlety
- 3 uvařená vejce
- plechovka krájených rajčat s bazalkou (Valfrutta)
- koření J. Oliver (tymián, citron, sůl)
- olej
POSTUP:
Do plátků kotlety širokých cca 2 cm si uděláme nožem kapsu. Kotlety lehce naklepeme a do kapsy nameleme mlýnkem směs koření se solí. Vzniklé kapsy okořeníme i zvenčí, potřeme olejem a dáme do lednice uležet na minimálně 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne. Tři vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme je, podélně rozpůlíme a půlku vložíme do okořeněné kapsy.
Další (nejen) velikonoční recepty najdete na www.toprecepty.cz!
TopRecepty.cz Vám přejí veselé Velikonoce plné chutí!
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Dokonalý domácí sulc aneb Jak využít při zabijačce prasečí nožičky nebo kolínko
Jednou z oblíbených zabijačkových pochutin je i… Číst více
Nejlepší pagáče jsou se škvarky. Od škvarkových placek se ale liší. Víte čím?
Máme tu čas masopustu a zabijaček. Jednou z… Číst více
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Mezi nejoblíbenější pokrmy patří polévky, maso pečené na rožni, slanina, různé prívarky, produkty z ovčího mléka, moučná jídla, pečivo sladké i slané… Číst více
Jak připravit rybu v rosolu. Servírovat ji můžete jako slavnostní předkrm
Základem tohoto jídla je silný vývar, hlavně z různých odřezků, kůží a ploutví. Potřebujeme totiž, aby po vychladnutí hezky ztuhl a udržel si tvar.… Číst více
Aspik a sulc: Ovoce, zelenina, ryby nebo maso zalité aspikem vypadají jako zatavené do skla
Aspik se připravuje ze želatiny, která je živočišného původu nebo z agaru, který je čistě rostlinný. Samotná želatina ani agar nemají žádnou chuť,… Číst více
Jak se připravuje vaječná tlačenka? Báječné studené pohoštění nejen pro koledníky
Vaječná tlačenka je aspiková pochoutka z vajíček a zeleniny. Připravujeme ji buď jako chutné pohoštění pro koledníky, nebo k využití uvařených vajec… Číst více
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Aspik je rosol, který připravíme ze želatiny nebo agaru. Někdy aspikem nazýváme i sulc z masového vývaru. Bohužel se stane, že i tak jednoduchý pokrm… Číst více
Pečeme s Ivou: Pagáčky s klobásou zpestří pohoštění pro koledníky, ale skvělé jsou i jindy
Také se u vás na Velikonoce stoly prohýbají pod… Číst více
Peče celá země: Pět nápadů na úžasné slané dobroty plné křupavých škvarků a kysaného zelí
V sobotu čeká soutěžící pořadu Peče celá země… Číst více
Poctivá tlačenka jako od mistra řezníka: Základem je správné ochucení a kvalitní vývar z kůží a nožiček
Někdo na zabijačce nejvíc miluje jitrnice a… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Z rajčat a česneku během chvilky připravíme trvanlivou pomazánku. Výborně s ní dochutíme pokrmy
Znáte trhané maso? Poradíme vám, jak připravit a podávat klasický americký pokrm
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Komentáře