Jak uchovat hroznové víno, borůvky či jahody čerstvé až dva týdny? Pomůže trik se zavařovačkou
1. 2. 2024 Historie a zajímavosti
Konzumace ovoce je v současných chladných dnech jedním z nejlepších způsobů, jak si chránit své zdraví. Často si ovšem nakoupíme víc, než dokážeme ihned zpracovat, a tak se nám ovoce kazí. Dokážeme tomu však předejít za pomoci jednoduchého „triku“.
Konec plýtvání
Ceny ovoce v zimních měsících se často zvýší natolik, že nakupujeme pouze v případě výhodné nabídky, a proto někdy volíme i větší množství. Někdy ovšem nedokážeme vše sníst a spousta ovoce tak končí v odpadkovém koši. S tím se ovšem dá velmi jednoduše skoncovat.
Mohlo by vás zajímat
Zavařovačka pomůže
Některé druhy ovoce lze totiž skladovat delší dobu, aniž by se to projevilo na jejich kvalitě. Navíc k tomu nepotřebujeme žádné drahé přístroje ani zdlouhavé techniky, jen jednu drobnost, kterou má doma určitě každý. Obyčejnou zavařovačku!
Jak na to? Vezměte si čistou, absolutně suchou sklenici se šroubovacím víčkem. Ovoce důkladně prohlédněte a odstraňte všechny poškozené plody.
Ovoce určitě nemyjte! I trocha vody může způsobit předčasné uhnívání nebo plíseň. Ovoce dejte do sklenice, zašroubujte ji a uložte do lednice. Odebírejte dle potřeby a těsně před konzumací ovoce umyjte.
Takto můžete uchovat i zeleninu, ale pouze nenakrájenou. V případě krájení je už nutné ovoce či zeleninu předem omýt a pak je sice můžete uchovávat ve sklenici v lednici, ale nevydrží tak dlouho.
A které druhy ovoce či zeleniny se pro tento účel nejvíce hodí?
- hroznové víno
- jahody
- borůvky
- baby karotka
- mini okurky
Náš tip: Když se rozhodnete ovoce použít, udělejte to s celým obsahem. Jakmile se totiž dostane do sklenice „čerstvý“ vzduch, zbytek ovoce se kazí rychleji.
Z uchovaných jahod si můžete podle našeho videoreceptu připravit perfektní buchtu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Rychlé trdelníky z listového těsta jsou na stole do 30 minut. Voní skořicí a chutnají skoro jako ty pravé
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí