Raw recepty na lahodná raw jídla
Teprve před pár lety jsme u nás zaznamenali boom tepelně neupravených (neboli raw) jídel. Na Západě je přitom populární u velké části populace poměrně dlouho a podniky s raw jídelníčky jsou tam podstatně početnější, než u nás. Příznivci raw stravy vidí její hlavní výhody zejména ve větším obsahu vitaminů, z nichž některé tepelná úprava ničí. Jenže všechno má i své proti. V našich zeměpisných podmínkách není raw strava příliš vhodná v chladnějších měsících a rovněž pro lidi, jejichž trávicí systém je oslabený. Taky pro milovníky masité stravy není tím pravým ořechovým.
Raw jídla nicméně nejsou pouhé saláty. Do syrové stravy patří také různě nakládané a kvašené potraviny, smoothie, nebo i velká spousta speciálních raw dezertů. Ačkoli nemusí toto označení mít, stačí se zamyslet a spoustu raw produktů najdete skoro v každé dobře zásobené spíži. Pokud ale zvažujete raw coby životní styl, dobře promyslete a pomalu testujte, jestli v dlouhodobém časovém horizontu zrovna vám bude dělat dobře.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 28 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Mnichovská bílá klobása voní po bylinkách a je šťavnatá. Správně byste ji měli podávat s preclíkem a místo loupání "vycucnout"
Dánské lívance æbleskiver vypadají jako naše vdolky a voní kardamomem. Díky těstu s podmáslím budou krásně nadýchané
Medovníkové kuličky: Na tohle nepečené cukroví stačí jen 3 ingredience a 10 minut času. Zvládnout se dá i v polední pauze