Recepty a tipy na jídla do 50 korun za porci
Jak vařit dobře a levně? Chce to jen trochu kreativity a tu správnou inspiraci! I s pouhými 50 korunami na porci se totiž dá vykouzlit vynikající jídlo. Československou klasikou bývala takzvaná chlaupářská omeleta, která sice není nejzdravější, ale zasytí a potěší každého, kdo ji pamatuje v době největší popularity. Velmi výživné jsou naopak nejrůznější kaše, třeba ovesná nebo jáhlová. Takovou dobrotu stačí osladit medem, nakrájet do ní jablko, přidat špetku skořice - a skvělá, levná a zdravá snídaně je na stole!
Chcete-li se při vaření vejít do 50 korun, inspirujte se staročeskou kuchyní; naši předkové totiž museli vyjít s málem. Třeba tradiční lokše nebo nudle s mákem chutnají skvěle a jejich výroba nestojí skoro nic, a to jak po stránce finanční, tak z hlediska námahy.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlý švestkový koláč: Vláčnost mu dodají šťavnaté švestky, lehce karamelové aroma třtinový cukr, jemnou vůni pak skořice
Na palačinky i proti nachlazení: Vyrobte si bezový sirup podle našich babiček
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet