Jaroslav Sapík - doyen české gastronomie, který vařil i pro prezidenty
Narodil se v Brně, ale kuchařem se vyučil v proslulém pražském hotelu Ambassador. Jaroslav Sapík je považován za jednoho z prvních opravdu výrazných a slavných moderních českých šéfkuchařů. V 90. letech si otevřel vlastní restauraci a penzion U Sapíků, který se nachází u Klokočné ve Středočeském kraji. Pamatovat si ho můžete také z televizního pořadu Babica vs. Sapík, kde před kamerou vařil s kolegou Jiřím Babicou.
Jaroslav Sapík proslul mimo jiné i tím, že vařil pro československé prezidenty v kuchyni Pražského hradu, ale také na prezidentském letním sídle v Lánech. „Myslel jsem si, že třeba Husák pojídá výhradně vybrané delikatesy. No a ve skutečnosti měl nejradši vařené hovězí žebro s červenou řepou. Později se ukázalo, že nenáročná strava spojovala všechny naše prezidenty,“ prozradil šéfkuchař v rozhovoru pro iDNES.cz.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12