Květáková polévka s kedlubnou
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme muškátovým oříškem a kmínem a podáváme posypanou cibulovou natí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 443 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,10 g |
Tuky | 83,90 g |
Vláknina | 22,45 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 43,40 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 10. 2023 20:09
Bylo to takové improvizované vaření.V kuchyni se mi potkal skoro 1,5 kg květák(30,-kč/ks) s gigant kedlubnou
12. 10. 2023 12:21
12. 10. 2023 08:16
11. 10. 2023 21:25
11. 10. 2023 21:01
Tak musím dnes už podruhé litovat, že nemám a nebudu mít do soboty květák
Drahuško,díky za pěkný recept
11. 10. 2023 20:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 12 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 35 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 40 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 51 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Květnové pranostiky: Po třech zmrzlých je nejvyšší čas na choulostivou zeleninu
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Další recepty
Suroviny: květák, kedlubna, mrkev, máslo, mouka hladká, ořech muškátový, kmín celý, sůl, voda, cibule lahůdková
Květáková polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZLG
6 názorů