Filipínská hovězí caldereta
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím vývaru a rajčatovém protlaku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 728 kJ / 1 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,94 g |
Tuky | 39,35 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 67,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mezi autentické filipínské suroviny na calderetu patří také játrová pomazánka. Ta se používá k zahuštění a k přidání zajímavé jedinečné chuti.
Kdo nemusí olivy, může je vynechat. Recept je i tak skvělý. Zároveň doporučuji přidat chilli papričku, aby caldereta byla pěkně ostrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2024 20:44
Marie Svarcova: moc děkuji 🙂 určitě vyzkoušejte, je to jejich verze guláše a byla jsem mile překvapená 😇
24. 3. 2024 17:55
zajímavé a určitě moc dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 27 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 50 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 55 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, olej olivový, česnek, cibule, mrkev, brambory, škrob kukuřičný, voda, vývar hovězí, protlak rajčatový, bobkový list, paprika čerstvá červená, olivy zelené
Filipínská hovězí caldereta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8ky
2 názory