Jak na nadýchané palačinky? Přidejte do nich kefír nebo také minerálku
Ať už palačinky připravíme na sladký či na slaný způsob, vždy chutnají dokonale. Připravené jsou pouze ze tří surovin během několika málo minut. Máme pro vás dávku rad, jak je připravit, aby byly jemné a nadýchané.
Palačinky zvládne i začátečník, postačí k tomu pouze mléko, vejce a hladká mouka. Pro nadýchané těsto se občas přidává také soda či prášek do pečiva. Méně známým trikem je přidání několik lžic piva těsně před smažením.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Palačinky s kefírem
Kyseliny v kefíru reagují se zásaditou sodou nebo dalšími kypřícími látkami a tvoří malé vzduchové bubliny, které mají zásluhu na správně kyprých a nadýchaných palačinkách. Zároveň nám i příchuť kefíru ozvláštní palačinkové těsto.
Palačinky s minerálkou
Podobně jako kefír reaguje v palačinkovém těstě také minerální voda, která skvěle těsto zkypří a výsledné palačinky pak budou chutnější. Nahradit můžeme část mléka nebo také celé množství perlivou minerálkou a výsledné palačinky budou odlehčené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených jídel, do kterých potřebujeme kefír: Můžeme upéct buchtu, usmažit palačinky nebo umíchat zmrzlinu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře