Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zahustit těsto na palačinky. Stačí použít osvědčený recept a palačinky se vždy povedou
Pixabay

Palačinky patří mezi nejoblíbenější sladká jídla. Když se pustíme do jejich pečení, zdá se, že jich nikdy není dost. A pokud se nesní hned, k chuti nám přijdou i druhý den.

Základem chutných palačinek je osvědčený recept, na který je spolehnutí. Pokud takový máme, držíme se ho a rádi se k němu vracíme. Můžeme využít jednoduché těsto, které se vždy povede - na 1 litr mléka dáme tři vajíčka, 40 dkg hladké mouky a špetku soli. Kdo chce, přisladí, není to však nutné.

Jak připravit těsto na palačinky

Všechny suroviny na těsto připravíme do mísy a mouku pečlivě odvážíme. K umíchání těsta použijeme tyčový mixér - budeme pak mít jistotu, že se mouka opravdu dobře rozmíchala a v těstě nezůstaly malé hrudky. Před pečením necháme těsto ještě chvíli stát, mouka tím ještě lépe nasaje tekutinu a pečení půjde snadno.

Jak zahustit těsto na palačinky

Budeme-li se držet osvědčeného receptu (což se v případě palačinek opravdu vyplatí), doplňování mouky by nemělo být potřeba. Pokud nám přesto těsto připadá po upečení prvních dvou palačinek příliš řídké, doplníme velmi malé množství mouky a znovu těsto pečlivě zpracujeme tyčovým mixérem. To, že se první palačinka nepovede, nás nemusí překvapit, to už k jejich pečení patří a alespoň máme na ochutnání. Další kousky by už ale měly být v pořádku.
Palačinky jsou dobrotou, která zpočátku potřebuje trochu cviku. Jakmile se je ale naučíme, půjde nám pečení snadno. O tom, jak péct palačinky na palačinkovači, pojednává náš další článek.

 

 

Tento tip je užitečný  (152x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům