Vietnamská kuchyně - pestré a nápadité recepty
Svůj boom u nás zaznamenala až po přelomu tisíciletí, což je vlastně s podivem. Vietnamská kuchyně je totiž barevná, voňavá, lahodná a poměrně zdravá. Tak, jako mnoho dalších asijských kuchyní, obsahuje i ona velké množství rýže, ale spíše ve formě nudlí: bún, phở a miến. Na nudlovém základu je postavena většina vietnamských pokrmů, ve kterých je doplňují různé druhy masa a velké množství bylinek, klíčků a dalších zeleniny. A často také silné a neodolatelně voňavé vývary. Do rýžového těsta jsou také zabaleny vietnamské závitky, ať už svěží, syrové, nebo výraznější, smažené.
Uvařit si ale můžete i další úžasná vietnamská jídla. Co třeba plněné knedlíčky, rybí karbanátky, smažené krevety nebo i speciální vietnamský burger? Vietnamská kuchyně je opravdu pestrá a vyplatí se pídit se i po receptech na pokmry, které v nabídce našich vietnamských restaurací zatím většinou nenajdete. Podpoříte svoje zdraví a báječně si pochutnáte! Ăn ngon miệng nhé!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 48 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Sladké bramborové taštičky jako od babičky: Plněné povidly s voňavým perníkem, sypané mákem a polité máslem chutnají božsky
Talián byl v Praze hitem a nezbytností k pivu. Kde se "neuzená uzenina" vlastně vzala?
Družstevníci na přelomu 50. a 60. let řešili mouchy v jídle, čistou vodu i hygienické předpisy