Bezlepkové recepty pro každou příležitost
Bezlepkově se vaří už od 19. století, kdy byla objevena celiakie, tedy autoimunitního onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. V posledních letech nicméně na pultech obchodů přibývá stále více bezlepkových surovin i celých hotových pokrmů pro lidi, kteří tímto onemocněním trpí. A současně s tím klesá jejich cena. Jednoduše a relativně levně bezlepkově uvařit je proto stále snazší. Takovým vařením navíc nemusí trpět celá rodina, protože i bezlepkové jídlo může být chutné.
Bezlepkově se dá zahušťovat, sypat a nadívat, ale také péct buchty a koláče. Při troše snahy si bez lepku můžete připravit i oblíbené italské pokrmy, včetně pizzy. A ano, i v Česku oblíbený kynutý knedlík udrží tvar i konzistenci bez lepku. Tak dobrou, bezlepkovou chuť!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19