Domácí chléb bez domácí pekárny
Výborný domácí chléb připravíme i bez domácí pekárny. Těsto uděláme ze špaldové mouky, vody a sušeného droždí. Ochutit ho můžeme kmínem a bylinkovým kořením. Po vykynutí těsto ještě překládáme, necháme znovu kynout a poté upečeme v troubě.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 8 735 kJ / 2 088 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,85 g |
Tuky | 11,85 g |
Vláknina | 70,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 372,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Teplota je pro horkovzdušnou troubu. Čas je orientační.
Chléb můžeme připravit i z polohrubé mouky (jako na fotografii), do něj přidáme sáček a půl sušeného droždí. S pouze jedním sáčkem droždí nebude tak nadýchaný jako první. Lze použít i čerstvé droždí, ale množství je třeba přepočítat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 5 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 7 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 8 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 10 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 10 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 10 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 10 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 10 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co přidat do chleba, aby pěkně voněl. Poradíme, jaké koření se nejlépe hodí
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Další recepty
Suroviny: mouka špaldová hrubá, voda, droždí sušené, kmín celý, koření bylinkové, sůl
Domácí chléb bez domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82MDL
0 názorů