Nadýchaný hrnečkový perník
Recept ještě nebyl hodnocenPerník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a…
Nekynuté lívance podle tohoto receptu připravíme rychle a snadno. Místo droždí použijeme prášek do pečiva a práci nám usnadní hrnkový rozpis. Nadýchané malé lívanečky…
Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří k oblíbeným sladkým pokrmům. Jsou populární nejen kvůli výborné chuti a jménu šéfkuchaře Romana Pauluse, ale i díky tomu, že…
Kuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s…
Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky…
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože…
Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do…
Nadýchaný piškotový dortový korpus i pro začátečníky nebo méně zkušené. Podle velikosti formy si můžete sami vypočítat potřebné množství surovin. Piškotový korpus je…
Chutná rodině pizza? Podle tohoto receptu doma velmi jednoduše připravíte těsto na pizzu, které nedá mnoho práce. Na plechu pak pizzu obložíte podle vlastních chutí nebo…
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to.…
Správný makovník by měl být kyprý a vláčný. Přesně takový je i ten, na který vám nabízíme recept. K odměření všech surovin stačí hrníček, za pár minut je hotovo a po…
Zajímavá chuť rebarbory je ideální pro přípravu koláče. Tenké vláčné těsto pokryjeme sladkou tvarohovou náplní, která vyváží kyselost rebarborové vrstvy nad ní. Na…
Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka nebo jako hlavní…
Jednoduchý recept na velmi oblíbené vafle - suroviny pouze smícháme do těsta a po částech upečeme ve vaflovači. Ozdobit už můžeme podle zvyklostí, třeba čerstvým ovocem…
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou…
Máte chuť na výbornou fazolovou polévku? Uvařte si s námi tuto hustou, sytou a smetanou zjemněnou fazolačku. Je doplněná bramborem a dobrou klobásou, provoněná česnekem,…
Pokud máte doma nějak podezřele moc přezrálých banánů, řešení, jak je zpracovat je jednoduché. Máme pro vás skvělý recept na banánový chlebíček okořeněný muškátovým…
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Hraběnčiny řezy patří k nejlepším českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert - jako ze zámku. Vyzkoušejme ověřený recept. Řezy…
Tlačí vás čas a vy potřebujete rychle vyčarovat moučník? Rychlá buchta z kefíru a kakaa vás zachrání! Příprava vám se vším všudy zabere 40 minut a pokud tuto dobrotu na…
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší…
Velmi jednoduchá buchta, rychlá na přípravu - to je domácí perník na plech. Těsto připravíme v jedné míse, bez váhy, hrnečkovou metodou. Přidáme ořechy, díky kterým je…
Jeden z nejlepší švédských vynálezů jsou rozhodně skořicové šneky, v originálu kannelbullar. Koupíme je například ve známém obchodním domě, stejně jako oblíbené masové…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Semifinalista MasterChef Česko 2022 Ondřej Štol nabídl recept na karbanátky cukeťáky s uzeným špekem. Skvělou chuť jim dodá česnek
Medovníkové koule: Miniatury oblíbeného dortu s vůní medu se rozplývají na jazyku a překvapí svou vláčností
Dokonalá česnečka: Jednoduchá polévka nám dodá vitaminy i tekutiny. Podle receptu od babičky chutná božsky