Modelovací hmotu připravíme také z pěnových bonbonů marshmallow
Pěnové bonbony marshmallow teplem změknou a můžeme je s dalšími surovinami zpracovat na modelovací hmotu podobnou té ze sušeného mléka nebo vařené. Hmota z bonbonů je chutná, hodně sladká a variabilní.
Pokud máme vícebarevné bonbony, pečlivě oddělíme každou barvu zvlášť, protože smícháním barev by výsledek byl nehezky zašedlý. Bílou hmotu získáme z bílých bonbonů. Hmotu z určité barvy není nutné přibarvovat, výsledkem je hezky pastelový odstín.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na marcipán z marshmallow
Využijeme mikrovlnnou troubu.
- K 200 g bonbonů na talíři přidáme šťávu z půlky citronu a zahřejeme asi 20 sekund v mikrovlnce na plný výkon, až se bonbony úplně rozpustí. Pozor ale na připálení.
- Vařečkou potřenou olejem promícháme a začneme přidávat přesátý moučkový cukr. Část cukru lze nahradit práškovým kakaem.
- Když už hmota tolik nelepí, přendáme ji na vál a dále zpracováváme rukama s cukrem na tužší „těsto“.
- Rozvalujeme na válu poprášeném cukrem nebo škrobem či mezi dvěma fóliemi.
- Aby se výrobky leskly, potřeme je stolním olejem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Komentáře