Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Aby se moučník povedl, nestačí jen připravit pevný sníh, ale je také důležité správně ho vmíchat do směsi. Jen tak se sníh postará o potřebnou kyprost těsta.
Ušlehaný sníh je krásně nadýchaný a pevný, obsahuje v sobě hodně vzduchu, a je třeba ho opatrně vmísit do těsta, a to tak, aby neztratil svůj získaný objem a "nespadl". Směs, do které sníh přidáváme, je hustší a těžší než lehký sníh, proto ji nejprve trochu odlehčíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak přimíchat sníh do těsta
Správně připravený sníh, který nesmíme přešlehat, aby neztratil svůj objem, přidáváme do těsta velmi opatrně a zlehka.
- Nejprve přidáme do těsta pouze malou část našlehaných bílků (asi čtvrtinu) a opatrně je vmícháme. Tím připravené těsto trochu odlehčíme.
- Teprve potom vmícháme do odlehčeného těsta ostatní sníh za pomoci kovové lžíce nebo gumové stěrky. Sníh přidáváme po lžících, které vkládáme do těsta a převracením sníh opatrně vmícháváme.
- Můžeme také postupovat opačně a ostatní těsto (už odlehčené, podle bodu č. 1) přidat do mísy se sněhem. I při tomto postupu sníh přimícháme k ostatnímu těstu jemným převracením.
V následujícím videu se můžete podívat, jak připravit nadýchanou piškotovou roládu. Do těsta je potřeba správně ušlehaný sníh, který se přidává k našlehaným žloutkům s cukrem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře