Japonská kuchyně: lehké, zdravé a poměrně snadné recepty
S japonskou kuchyní se Češi poměrně dobře seznámili už před lety, kdy se objevili první sushi bary. Jenže ne každý už ví, že se u nás dá sehnat celá řada dalších chutných japonských jídel a také že není vůbec těžké si je doma připravit. Nudlové pokrmy (a z nich zejména polévky) jsou ideální pro příjemně strávený večer s vůní dálek, po kterém vás nebude bolet žaludek z těžké večeře.
Základem japonské kuchyně jsou rýže, zelenina, ryby a mořské plody. Velkou část pokrmů tvoří studená jídla, zejména sushi, vyrobené z rýže, řas a syrových ryb. Krásně vás zahřeje třeba vydatná polévka ramen. A ačkoli si Japonci příliš nepotrpí na sladkosti, i nějaký ten japonský moučník by se našel. Ale pozor, do žloutkového věnečku nebo rakvičky se šlehačkou má opravdu hodně daleko!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12