Japonská polévka Ramen

aachje Kuchařka: aachje

Doba přípravy: 3,5 hodiny 6 porcí Polévky 5 názorů

Suroviny

100 ml vína saké a 100 ml vína mirin
1 balení nudlí ramen
100 g mořské řasy kombi
plátek řasy nori
vejce na hniličko
pasta miso
houby shiitake
sojová omáčka Kikoman
1 pórek
2 kg vepřových kostí
1 kg libovějšího vepřového bůčku nebo krkovice
kousek zázvoru
výhonky mungo
jarní cibulka
2 palice česneku + stroužek na porci
cibule
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kosti vařím ve vodě 5 minut a scedím. Dobře propláchnu vodou a smyji z nich všechny nečistoty z varu a sraženou bílkovinu.
    Vložím znovu do hrnce spolu s řasou kombi, dvěma rozpůlenými palicemi česneku, cibulí a lžičkou soli a vařím 2 hodiny.
    Po 2 hodinách přidám bůček nebo krkovičku, houby a vařím další hodinu.
    Maso vyndám a nechám vychladit. Polévku scedím.
    Zázvor neloupu, pouze jej nakrájím na plátky, zaliji 150 ml sójové omáčky a vínem mirin a saké.
    Takto 10 minut povařím a přidám lžičku pasty miso.
    V této tmavé tekutině marinuji uvařené maso 30 minut a potom nakrájím na tenké plátky.

  2. Podávám v misce takto:
    3 díly vývaru na 1 díl tmavé tekutiny, uvařené a scezené nudle, spařené výhonky, plátky masa, rozpůlené vajíčko , jarní cibulka, houby, nastrouhaný stroužek česneku, kousek řasy nori - vše úhledně poskládané vedle sebe zalité tekutinou.

Poznámka

Typ:

Když mám bůček i s kůží, odříznu ji a opražím na pánvi.

Na závěr ji nadrobno nakrájenou přidám do polévky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Japonská polévka Ramen

  • aachje aachje(autorka receptu)

    cekrops: ;-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    aachje: já taky ne... Potřeboval jsem si prostě jen někomu postěžovat ...:-8 . Nic proti vaší polévce !

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    cekrops: Evidentně špatný výběr podniku,, ve kterém ochutnat ramen...variací na ramen je mnoho, ale u všech je základ VÝVAR s velkým V....

    Odpovědět

  • aachje aachje(autorka receptu)

    cekrops:
    Nejak jsem nepochopila smysl Vaseho komentare

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Ramen jsem si dal ze zvědavosti před týdnem v Brně na ul. Václavská. Upřímně - hrůza ... Miska polévky stála 195 Kč ! Polévka byla pálivá po zázvoru , vývar nic moc , půlka vajíčka, plátek bůčku a spousta nudlí. Není nad náš poctivý český hovězí vývar s knedlíčky , zeleninou a nudlemi !!! To myslím vážně !

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo