Japonská polévka Ramen

aachje Kuchařka: aachje

Doba přípravy: 3,5 hodiny 6 porcí Polévky 5 názorů

Suroviny

100 ml vína saké a 100 ml vína mirin
1 balení nudlí ramen
100 g mořské řasy kombi
plátek řasy nori
vejce na hniličko
pasta miso
houby shiitake
sojová omáčka Kikoman
1 pórek
2 kg vepřových kostí
1 kg libovějšího vepřového bůčku nebo krkovice
kousek zázvoru
výhonky mungo
jarní cibulka
2 palice česneku + stroužek na porci
cibule
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kosti vařím ve vodě 5 minut a scedím. Dobře propláchnu vodou a smyji z nich všechny nečistoty z varu a sraženou bílkovinu.
    Vložím znovu do hrnce spolu s řasou kombi, dvěma rozpůlenými palicemi česneku, cibulí a lžičkou soli a vařím 2 hodiny.
    Po 2 hodinách přidám bůček nebo krkovičku, houby a vařím další hodinu.
    Maso vyndám a nechám vychladit. Polévku scedím.
    Zázvor neloupu, pouze jej nakrájím na plátky, zaliji 150 ml sójové omáčky a vínem mirin a saké.
    Takto 10 minut povařím a přidám lžičku pasty miso.
    V této tmavé tekutině marinuji uvařené maso 30 minut a potom nakrájím na tenké plátky.

  2. Podávám v misce takto:
    3 díly vývaru na 1 díl tmavé tekutiny, uvařené a scezené nudle, spařené výhonky, plátky masa, rozpůlené vajíčko , jarní cibulka, houby, nastrouhaný stroužek česneku, kousek řasy nori - vše úhledně poskládané vedle sebe zalité tekutinou.

Poznámka

Typ:

Když mám bůček i s kůží, odříznu ji a opražím na pánvi.

Na závěr ji nadrobno nakrájenou přidám do polévky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Japonská polévka Ramen

  • aachje aachje(autorka receptu)

    cekrops: ;-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    aachje: já taky ne... Potřeboval jsem si prostě jen někomu postěžovat ...:-8 . Nic proti vaší polévce !

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    cekrops: Evidentně špatný výběr podniku,, ve kterém ochutnat ramen...variací na ramen je mnoho, ale u všech je základ VÝVAR s velkým V....

    Odpovědět

  • aachje aachje(autorka receptu)

    cekrops:
    Nejak jsem nepochopila smysl Vaseho komentare

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Ramen jsem si dal ze zvědavosti před týdnem v Brně na ul. Václavská. Upřímně - hrůza ... Miska polévky stála 195 Kč ! Polévka byla pálivá po zázvoru , vývar nic moc , půlka vajíčka, plátek bůčku a spousta nudlí. Není nad náš poctivý český hovězí vývar s knedlíčky , zeleninou a nudlemi !!! To myslím vážně !

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka ramen ramen polévka recept polévka ramen japonska polevka japonská hovězí polevka ramen polívka polévka recept ramen polévka ramen priprava ramen do polévky ramen polevka recept polévka ramen hovězí japonska polevka z bucku příprava polevky ramen ramen s vepřovou krkovici polevka japonska japonská polévka ramen s hovězím masem polvka rameno japonské polévky recept na tradicni ramen japoncka polevka

Zapomněl/a jsem heslo