Kynutí a recepty z kynutého těsta
Ač mnohými haněné, kynuté pečivo je u nás stále na výsluní. Slané nebo sladké, s lepkem nebo bez lepku - alespoň jednou za čas mu nemůže odolat skoro každý z nás. Kynuté jsou nejen housky, rohlíky, chleby nebo buchty, ale třeba i preclíky, bulky, pletence, bagety a knedlíky. Kynutí má zkrátka tradici, které nám jen tak někdo (nebo něco) nevezme. Největší radost nám ovšem dělají kynuté dobroty z domova.
K výrobě kynutého těsta přitom stačí tak málo. Základem jsou voda, mouka a droždí a až podle dalších přísad získá kynuté těsto své osobitější vlastnosti - vláčnost, nadýchanost, strukturu, sladkosti či slanost. S vybraným tukem, solí a třeba i mlékem nebo cukrem základ umíchejte, pak uhnězte, nečež ponechejte kvasinky udělat s vláčným těstem zbytek práce. S hotovým kynutým těstem pak můžete vytvořit voňavé zázraky, které potěší a nakrmí celou rodinu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12