Bezlepkové jídlo může chutnat všem - podívejte se, jak na to!

Bezlepkově se vaří už od 19. století, kdy byla objevena celiakie, tedy autoimunitního onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. V posledních letech nicméně na pultech obchodů přibývá stále více bezlepkových surovin i celých hotových pokrmů pro lidi, kteří tímto onemocněním trpí. A současně s tím klesá jejich cena. Jednoduše a relativně levně bezlepkově uvařit je proto stále snazší. Takovým vařením navíc nemusí trpět celá rodina, protože i bezlepkové jídlo může být chutné.

Bezlepkově se dá zahušťovat, sypat a nadívat, ale také péct buchty a koláče. Při troše snahy si bez lepku můžete připravit i oblíbené italské pokrmy, včetně pizzy. A ano, i v Česku oblíbený kynutý knedlík udrží tvar i konzistenci bez lepku. Tak dobrou, bezlepkovou chuť!

Předchozí 1 2 3 4 23 46 68 90