Bezlepkové recepty pro každou příležitost
Bezlepkově se vaří už od 19. století, kdy byla objevena celiakie, tedy autoimunitního onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. V posledních letech nicméně na pultech obchodů přibývá stále více bezlepkových surovin i celých hotových pokrmů pro lidi, kteří tímto onemocněním trpí. A současně s tím klesá jejich cena. Jednoduše a relativně levně bezlepkově uvařit je proto stále snazší. Takovým vařením navíc nemusí trpět celá rodina, protože i bezlepkové jídlo může být chutné.
Bezlepkově se dá zahušťovat, sypat a nadívat, ale také péct buchty a koláče. Při troše snahy si bez lepku můžete připravit i oblíbené italské pokrmy, včetně pizzy. A ano, i v Česku oblíbený kynutý knedlík udrží tvar i konzistenci bez lepku. Tak dobrou, bezlepkovou chuť!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bílý cukr číhá i v potravinách, ve kterých ho nečekáme. Čím ho ve stravě dětí nahradit?
5 tipů na zdravé dobroty, které zvládnete připravit do 20 minut: Těstovinový salát, plněný wrap nebo kuskus máte hned
Kuchyňské váhy dokážou vypočítat i nutriční hodnoty jídla. Jak vybrat tu nejlepší?