Bezlepkové recepty pro každou příležitost

Bezlepkově se vaří už od 19. století, kdy byla objevena celiakie, tedy autoimunitního onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. V posledních letech nicméně na pultech obchodů přibývá stále více bezlepkových surovin i celých hotových pokrmů pro lidi, kteří tímto onemocněním trpí. A současně s tím klesá jejich cena. Jednoduše a relativně levně bezlepkově uvařit je proto stále snazší. Takovým vařením navíc nemusí trpět celá rodina, protože i bezlepkové jídlo může být chutné.
Bezlepkově se dá zahušťovat, sypat a nadívat, ale také péct buchty a koláče. Při troše snahy si bez lepku můžete připravit i oblíbené italské pokrmy, včetně pizzy. A ano, i v Česku oblíbený kynutý knedlík udrží tvar i konzistenci bez lepku. Tak dobrou, bezlepkovou chuť!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Smažená rýže - základní verze
Přidáno před 15 hodinami

Rumové kuličky bez tuku
Přidáno před 16 hodinami

Pikantní zelný salát s feferonkami
Přidáno před 18 hodinami

Králík po bretaňsku
Přidáno před 21 hodinami

Polévka jako hlavní chod
Přidáno 5. 2. 2023 08:38

Pomazánka z camembertu s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 5. 2. 2023 08:34