Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Adžika

yanull yanull

Zrod tohoto koření hledejme na Kavkazu (Gruzie), dodnes se tam používá jako pasta a hořčice. Adžika je oblíbená i v dalších zemích bývalého SSSR. Její typická barva je červená až karmínová. Obsahuje česnek, papriku, koriandr aj. U nás toto koření koupíme jako prášek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Šalvěj lékařská

Šalvěj lékařská je bylinka, která je ceněná v lidovém léčitelství i v kuchyni jako koření. Je silně… Číst dál

Šalvěj lékařská

Šašlik

Šašlik je druh kebabu, oblíbený je především v zemích bývalého Sovětského svazu. Připravuje se z… Číst dál

Šašlik

Šerbet

Šerbet je lehký mražený dezert podobný sorbetu, pouze s přidáním mléčné složky. Připravuje se z… Číst dál

Šerbet

Šmakoun

Šmakoun je zdravá dietní potravina, ideální alternativa masa a sýru. Jedná se o bílkovinovou hmotu,… Číst dál

Šmakoun

Šmorn

Šmorn je staročeský pokrm s mnoha krajovými obměnami. Připravují se jak ve slané, tak i ve sladké… Číst dál

Šmorn

Šodó

Šodó není mléčný vanilkový krém, kterým poléváme dukátové buchtičky. Je to vinná pěna, připravená z… Číst dál

Šodó

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli