Recepty a tipy na rychlovky s časem přípravy do 20 minut
Vaření ze zbytků zeleniny, jablek, starého pečiva nebo čehokoliv dalšího není žádná ostuda. Naopak; i z takových surovin může vzniknout skvělé jídlo, které bude rychle hotové a navíc se díky němu vyhnete zbytečnému plýtvání, čímž ušetříte peníze. Máte doma zbytek masa, trochu šťávy nebo omáčky a k tomu třeba kus knedlíku, starou housku či přebytečnou uvařenou rýži? Vše nakrájejte na malé kousky a smíchejte buď v hluboké pánvi, nebo to nasypte do pekáčku a nechte 20 minut prohřát v troubě. Vynikající večeře je hotova!
Za 20 minut můžete mít hotový i výborný a tradiční dezert - takzvaná Horká láska, to je vanilková zmrzlina přelitá lesními plody svařenými s cukrem a máslem. S touto kalorickou bombou je třeba šetřit, ale jak jednou ochutnáte, okamžitě jí propadnete. Koupili jste chleba, ale stihnul vám ztvrdnout? I to můžete do 20 minut vyřešit. Namočte jej, zabalte do alobalu a dejte ho na 20 minut do trouby vyhřáté na 200°C. Bochník vyndáte ven jako znovu čerstvý!
Související články
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
Babské rady: Deset osvědčených způsobů, jak v domácnosti využít kávovou sedlinu a ušetřit
Rychlá „nouzová“ polévka: Voní bylinkami, báječně chutná, a přitom na ni stačí jen pár surovin, které máte běžně doma
Domácí majonéza z vařených vajec vylepší pomazánky i sváteční bramborový salát. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník