Sezóna grilování a BBQ - nejlepší grilovací recepty
Barbecue, anglicky zkráceně BBQ, je způsob venkovního grilování masa původně v kouři ze dřeva. Barbecue pochází z indiánské tradiční kuchyně a je oblíbené především v USA, dnes už se ale griluje všude po světě a na dřevěném uhlí. Jedna z nejoblíbenějších letních činností má tradici také i v Česku. Máte-li zahradu, dvorek nebo třeba jenom balkón, určitě zainvestujte, protože maso z grilu je zkrátka lepší než to pečené. Díky vysoké teplotě a přírodnímu zdroji tepla je maso šťavnatější uvnitř a vypečenější na povrchu. Na rozdíl třeba od pečení v pekáči v troubě se maso také neválí v tuku - na grilu se z něj vypeče a pěkně okape. Steak nebo krkovice zároveň grilováním získají omamnou kouřovou vůni.
Ačkoliv se grilování může jevit jako záležitost ryze pro masožravce, i vegetariáni a vegani si mohou dopřát dobroty přímo z grilu. Například grilovaná cuketa, kukuřice nebo dokocne ananas jsou vynikající, když se doplní tím správným dipem. Zkuste jogurtový s čerstvými bylinkami nebo medovo-hořčicový.
Související články
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 20 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49