Houbová omáčka z tvrdých hub
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 727 kJ / 413 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,28 g |
Tuky | 20,47 g |
Vláknina | 22,29 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 268 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 32,86 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 8. 2020 21:27
bofinka: tak vune a chut hribu pri tolika koreni je asi irelevantni :)
26. 8. 2020 20:54
StandaCB: v houbách toho stejně moc není...to ste na veľkom omyle. Napriek tomu, že obsahujú 80-90% vody, ten zvyšok je pre človeka dôležitý.
26. 8. 2020 20:53
bofinka: jasně...
26. 8. 2020 20:49
StandaCB: Mela jsem na mysli jejich VUNI a CHUT
26. 8. 2020 20:40
bofinka: jasně, a na mimibazaru jsou z toho nadšené... čím to asi bude?
Takto jsem je dělal už vícekrát a je to velmi dobrý způsob. Nic neodchází do odpadu, neb v houbách toho stejně moc není... Např. lišky v sobě nemají takřka nic, a pokud by se po opuštění trávicí soustavy omyly a znovu použily, vyšlo by to úplně nastejno...
Takto jsem je dělal už vícekrát a je to velmi dobrý způsob. Nic neodchází do odpadu, neb v houbách toho stejně moc není... Např. lišky v sobě nemají takřka nic, a pokud by se po opuštění trávicí soustavy omyly a znovu použily, vyšlo by to úplně nastejno...
26. 8. 2020 20:34
magdalenka: aha, a já myslel, že ano.... viz: "proč ty houby tak trápíš"....
26. 8. 2020 20:33
StandaCB: Jste dal recept pro ty, co nemaji radi houby
Kdyz je takto priravite, je v podstate uplne jedno, zda jite varene slupky z brambor nebo houby , to nejlepsi odeslo do odpadu . . . .
Kdyz je takto priravite, je v podstate uplne jedno, zda jite varene slupky z brambor nebo houby , to nejlepsi odeslo do odpadu . . . .
26. 8. 2020 20:28
StandaCB: ak niečo zverejníte, musíte rátať, že sa k tomu niekto vyjadrí. Komentáre pod receptom na to slúžia. Dotaz nie je kritika.
26. 8. 2020 20:21
StandaCB: Tady na Topreceptech jsme si od začátku tykali,bylo to přátelské,ale vždy ve slušnosti
26. 8. 2020 20:01
Mňa zaujala posledná veta, povariť za stáleho miešania s pokličkou by asi nešlo, nie? Sorry.
26. 8. 2020 19:57
StandaCB: Dotaz není kritika...ani slovo o "hrozných receptech" jsem nepoužila...odkaz na mimibazar mi stačí, děkuji za odpověď.
Za tykání se omlouvám, je to tady jaksi zvykem, pokud jste si nevšiml, a ostatně i na jiných webech o kulinaření...
Přeji Vám ,aby se Vám tady na TOPkách líbilo, já Vás rozhodně dotazy obtěžovat nebudu. Hezký večer.
Za tykání se omlouvám, je to tady jaksi zvykem, pokud jste si nevšiml, a ostatně i na jiných webech o kulinaření...
Přeji Vám ,aby se Vám tady na TOPkách líbilo, já Vás rozhodně dotazy obtěžovat nebudu. Hezký večer.
26. 8. 2020 19:49
Eja57: Ach jo...
Např. tady: www.mimibazar.cz/recept.php?id=8002
Já třeba naopak nekomentuji jiné recepty, protože každý má právo napsat ten svůj, a prostě je to jeho recept.
Já se jen divím, že tedy mé recepty čtete, když Vám připadají takové hrozné. Asi nemáte co dělat...
A také nevím nic o tom, že bychom si tykali...
Např. tady: www.mimibazar.cz/recept.php?id=8002
Já třeba naopak nekomentuji jiné recepty, protože každý má právo napsat ten svůj, a prostě je to jeho recept.
Já se jen divím, že tedy mé recepty čtete, když Vám připadají takové hrozné. Asi nemáte co dělat...
A také nevím nic o tom, že bychom si tykali...
26. 8. 2020 19:42
to je jak s těmi houbami v octu...proč ty houby tak trápíš jestli tomu správně rozumím, tak houby 3x přivedeš k varu, propláchneš a dáš do čisté vody
Ano, každý máme své recepty, ale tady mě fakt zajímá PROČ....
Ano, každý máme své recepty, ale tady mě fakt zajímá PROČ....
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 14 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 4 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 4 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 4 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 4 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 5 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 5 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 6 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit houbovou smaženici? Začátečníkům by se mohl hodit jednoduchý postup
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Suroviny: houba hřib, smetana zakysaná, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, bujón zeleninový, cukr, mouka hladká, jíška, houby sušené
Houbová omáčka z tvrdých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JRP
13 názorů