Staročeský bedlový kuba
Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se přidává rozemleté vepřové nebo uzené maso. Ale houby (na Vánoce sušené), česnek a majoránka jsou nutné vždy.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 10 085 kJ / 2 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,98 g |
Tuky | 128,18 g |
Vláknina | 33,60 g |
Cholesterol | 867 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 246,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Klíčové je kolik máte bedel. Já dávkuju cca 100 g krup na jeden velký klobouk bedly a 1 vejce.
Vaříme přece jenom staročeský recept a používáme hlavně česnek a majoránku. Sypeme a používáme dle chutí!! Jednoduchá lahůdka s použitím jakýchkoliv hub.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2023 19:14
22. 8. 2023 18:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 48 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 1 hodinou
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 2 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 2 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 3 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak uvařit kroupy, aby nenadýmaly? Dříve bývaly důležitou součástí jídelníčku, jsou výživné, levné a když se dobře uvaří, tak velmi chutné
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Další recepty
Suroviny: houba bedla, sádlo, cibule, kroupy, vejce, majoránka, sůl, česnek
Staročeský bedlový kuba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0AR
2 názory