Terchovská sváteční kapustnica
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového vývaru, je opravdu vydatná.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 30 436 kJ / 7 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 415,05 g |
Tuky | 532,40 g |
Vláknina | 67,73 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 14,66 g |
Sůl | 34,73 g |
Sacharidy | 177,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept pochází z Terchové. Byl publikován v Terchovských novinách číslo 5–6/2021 jako vánoční recept: "Kapustnica z údenín a kapusty s hubami". Zvláštností tamních receptů je, že k uzenému masu se přidává maso čerstvé, které dodá vývaru sílu a chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 12 sekundami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 20 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 44 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
V některých krajích, a hlavně na Slovensku, je tradičním vánočním pokrmem kapustnica. Pojďte si ji uvařit s námi
Další recepty
Suroviny: krkovice vepřová, bůček vepřový uzený, koleno vepřové uzené, žebra, klobása, cibule bílá, brambory, zelí bílé kysané, sádlo vepřové, paprika sušená sladká, kmín drcený, česnek, houby sušené, smetana zakysaná, mrkev, petržel, celer
Terchovská sváteční kapustnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrL3l
0 názorů