Filipínská hovězí caldereta
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím vývaru a rajčatovém protlaku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 728 kJ / 1 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,94 g |
Tuky | 39,35 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 67,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mezi autentické filipínské suroviny na calderetu patří také játrová pomazánka. Ta se používá k zahuštění a k přidání zajímavé jedinečné chuti.
Kdo nemusí olivy, může je vynechat. Recept je i tak skvělý. Zároveň doporučuji přidat chilli papričku, aby caldereta byla pěkně ostrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2024 20:44
Marie Svarcova: moc děkuji 🙂 určitě vyzkoušejte, je to jejich verze guláše a byla jsem mile překvapená 😇
24. 3. 2024 17:55
zajímavé a určitě moc dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 14 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 4 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 4 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 4 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 5 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 5 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 5 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 7 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, olej olivový, česnek, cibule, mrkev, brambory, škrob kukuřičný, voda, vývar hovězí, protlak rajčatový, bobkový list, paprika čerstvá červená, olivy zelené
Filipínská hovězí caldereta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8ky
2 názory