Slané jednohubky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle své chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou i vychladlé a skvěle se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 490 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 11,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 10,00 g |
–– mononenasycené | 7,50 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Velmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle své chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou i vychladlé a skvěle se…
Řapíkatý celer je vlastně vitamínová bomba. Vynikající je například večer k televizi místo chipsů, nakrájený na proužky v kombinaci se zakysanou smetanou nebo salsou…
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Občas má člověk chuť na víno nebo pivo a sem tam si k němu chce něco malého zakousnout. Zkuste si dopředu naložit rozmanité druhy sýra podle našeho receptu. Nakládaný…
Těstovinový salát je ideální kombinací čerstvé zeleniny a vydatných těstovin. Zálivka z majonézy je díky jogurtu odlehčená, a tak je tento recept vhodný jako svěží letní…
Míchaný salát je skvělou svačinou nebo lehkou večeří. K lístkům rukoly přidáme černé a zelené olivy a sušená rajčat. Výživovou hodnotu pak salátu dodá nakládaný sýr a…
Slaný dort se hodí jak k narozeninám, tak i na jakoukoli další oslavu. Potěšíte jím hlavně masožravce a obecně ty, kteří zrovna nefandí sladkému pečivu.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.Kuřecí maso nakrájíme na libovolné kousky(kostičky, nudličky,...). Do hrnce nalijeme tak lžíci olivového oleje a na něm zprudka…
Olivy rozpůlíme, zeleninu očistíme a nakrájíme. Vše dáme do větší mísy. Zálivka: do malé misky dáme Cottage, hořčici, olej, přistrouháme zázvor, ochutíme kari kořením…
Jednoduché jídlo v němž šťavnaté maso kuřecích stehenních řízků doplní chuť vína, parmezánu, rajčat a oliv, podávané ideálně s těstovinami. Dopřejte si vzpomínku na…
Zapečená předem naložená krkovice bude skvěle měkká a navíc se středomořským tónem díky olivám přidaným k pečenému masu. Takto připravené maso budou vhodně doplňovat…
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořenící směsí, kterou do masa vtlačíme pomocí prstů. Slaninu nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na…
S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí…
1) Smícháme nakrájená rajčata, mozzarellu nakrájenou na plátky, cibuli, avokádo, olivy a bazalku. 2) Připravíme si dresink řádným promícháním všech surovin. Přelijeme…
Během přípravy omáčky uvaříme těstoviny podle návodu a scedime je.Drobně nasekanou cibulku restujeme na olivovém oleji asi 10 minut při střední teplotě. Poté…
Postavičky z vajíček nejen pobaví, ale poslouží také jako občerstvení. Uvařená vajíčka můžeme snadno tvarovat do různých tvarů a s pomocí zeleniny doladit i detaily,…
Do větší mísy dáme černé olivy, ze zelených slijeme šťávu, než je přidáme k černým, balkánský sýr nakrájíme na kostky. Vše posypeme kořením, důsledně promícháme a…
Zelí najemno nakrouháme, vydatně osolíme (asi 1 lžíci soli), promneme a necháme odstát. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zasolíme, promneme a necháme na vzduchu…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.Po uvaření scedíme, propláchneme a necháme okapat.Pak smícháme s nakrájenými ingrediencemi.Vše osolíme, opepříme, dochutíme…
Hlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut). Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk,…
Z porcí masa uděláme plátky (ostrý nůž přiložíme k pravému boku masa - asi 1 cm nad prkénkem a vedeme řez levým směrem - maso nožem jakoby "rozbalujeme"), osolíme a…
Pomazánka z oliv, příjemně štiplavá po česneku, je ideální na jednohubky, nebo jen tak ke svačině na opečeném toustu. Příprava není nijak složitá a tak ji můžete…
Všechny suroviny pokrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a nakonec přidáme olivový olej. Nesolíme moc, zelené olivy jsou samy osobě dost slané.
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12