Boloňská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenBoloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 111 kJ / 27 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,70 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Boloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás…
Králičí maso je nejen zdravé, ale i velmi chutné a jemné. Pečené na orestované kořenové zelenině, zalité vínem a pokladené plátky anglické slaniny bude maso šťavnaté a…
Řapíkatý celer je vlastně vitamínová bomba. Vynikající je například večer k televizi místo chipsů, nakrájený na proužky v kombinaci se zakysanou smetanou nebo salsou…
Řapíkatý celer je výborná zelenina plná vitamínů. Připravte si z něj výbornou, lehkou večeři. Stačí celer uvařit, smíchat s cherry rajčátky a bazalkou, zasypat dvěma…
Přejete si méně špinavého nádobí, méně práce v kuchyni a více času na povídání u večeře? Připravte si vepřové maso s rýží v jednom pekáčku. Krkovičku nebo plec jsme…
Jestli máte rádi kuře z KFC, pochutnejte si na něm v klidu domova. Marinované kuřecí paličky obalíte v mouce a koření, osmažíte dokřupava a dopečete v troubě. K tomu…
Polévku z řapíkatého celeru připravíme snadno a rychle. Řapíkatý celer ji dodá příjemnou svěží chuť, smetana na závěr polévku zjemní a dodá ji správnou konzistenci.…
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Dáme do misky, přidáme olej, sůl, koření, chilli papričku, škrobovou moučku, promícháme a necháme v chladu 1-2 hodiny uležet…
Pokrmy nenáročné na přípravu a ještě k tomu z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbené zejména v uspěchaném pracovním týdnu. Inspirujte se a připravte zapečené brambory s…
Vepřové maso nakrájené na nudličky opékáme asi 3 minuty na jedné lžíci rostlinného oleje.Nakrájíme mrkev, papriku a celerový stonek. Stroužky česneku nasekáme. Žampiony…
Když se řekne italská kuchyně, mnohým z nás se jako první vybaví boloňská omáčka. Základem je mleté maso, zelenina, rajčatová passata a červené víno. Omáčka se výborně…
Řapíkatý celer a okurku nakrájíme na kousky, listy ledového salátu natrháme.Celer, okurku a ledový salát smícháme v míse, zakápneme avokádovým olejem a přidáme špetku…
Tarhoňa je vynikající druh těstovin s krátkou dobou přípravy. Dá se využít v mnoha receptech od polévek po sytá hlavní jídla. Zkuste ji připravit s masovo- zeleninovou…
Celer a pórek si nakrájíme na plátky a brambory na kostky. Na másle s olejem zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, propasírovaný stroužek česneku a krátce orestujeme.…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na plátky a společně s bobkovým listem, novým kořením a rozmarýnem nasypeme do pekáče.Krůtí stehno očistíme, omyjeme, osolíme,…
Řapíky celeru očistíme a nastrouháme na tenké plátky.Rajčata rozřízneme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky.Připravenou…
Polévky jsou skvělým pokrmem v kteroukoliv denní dobu. S tímto receptem si doma můžete připravit jemnou a krémovou polévku z dvou druhů celerů a žampionů. Chuťově je pak…
Na oleji s máslem zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájený celer a restujeme. Přidáme konzervu rajčat, nakrájenou cuketu, papriku a…
Na rozpuštěném másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapík celeru a pokrájené uzené maso.Po osmažení přidáme a necháme krátce rozvonět nasekaný…
Do zeleninového vývaru dáme vařit čočku, pokrájenou mrkev a celer. Když je vše měkké, osolíme, přidáme zázvor a rozmixujeme. Hotovou polévku můžeme zjemnit zakysanou…
Smícháme tvaroh s nadrobno nakrájenou cibulkou a řapíkatým celerem. Přidáme olej, koření, pepř a sůl a vše dobře promícháme.
V pánvi rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer (zbavený tvrdých vláken) a rajčata. Až se vydusí veškerá…
Kosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec.Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Vyrobte si domácí arašídové máslo. Můžete mít rázem zdravý základ pro svačinku i do cukroví!
Falešná svíčková z pečené dýně má krásnou barvu, jednoduše se dělá a chutná fantasticky
Velký povánoční úklid jídla aneb Ze zbylého chleba připravíme panádu, z brambor lívanečky, zelenina se hodí do omelety