Bylinková nádivka s anglickou slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenNádivka se nemusí připravovat jen na velikonoce. Tato voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nádivka se nemusí připravovat jen na velikonoce. Tato voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak…
Housky nakrájíme na malé kostičky a ve velké míse je polijeme mlékem. Cibuli, česnek nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle. Přidáme petrželku a necháme…
Dozlatova usmažené karbanátky můžeme připravit i z kořenové zeleniny. Zachutnají i zapřisáhlým milovníkům masa. Hotové karbanátky podáváme s bylinkovým dresinkem ze…
Na oleji osmažíme cibulku, přisypeme mraž. brokolici, zalijeme vodou, přidáme bujonové kostky, brambory na kostičky a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme ponorným…
Česnek, cibuli, petrželku nasekáme na drobno. Kapii, červenou cibuli, rajče nakrájíme na kolečka, listy salátu, umyjeme a necháme okapat. Majonézu smícháme s…
Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme mléko vsáknout do housek. Bílou část cibulky nakrájíme na kostičky a na másle necháme zpěnit.…
Smíchat sýr s celerem a mrkví, kdo chce, přidá i cibuli.Pak vmíchat vajíčko, osolit, opepřit a zahustit moukou a strouhankou podle potřeby - aby vznikla hmota, která se…
Smíchat sýr s celerem a mrkví, kdo chce, přidá i cibuli.Pak vmíchat vajíčko, osolit, opepřit a zahustit moukou a strouhankou podle potřeby - aby vznikla hmota, která se…
Na oleji orestujeme cibuľu, petržlenovú vňať a necháme úplne vychladnúť. Vo vode namočené žemle vyžmýkame a pridáme s rozklepnutými vajcami a cibuľovo-petržlenovou…
Hrách si den dopředu namočíme, druhý den ho propláchneme pod tekoucí vodou, dáme vařit do trochu osolené vody a uvaříme do měkka. Přidáme koření: česnek, trošku pepře,…
Houby nakrájíme, orestujeme na sádle, kde jsme zpěnili cibuli. Přidáme mleté maso a dodusíme. Housku namočíme do mléka, dáme směs a dochutíme kořením. Promícháme, aby se…
Snad žádná sváteční polévka se neobejde bez knedlíčků. Silný kuřecí nebo hovězí vývar můžete doplnit nadýchanými a jemnými knedlíčky se špenátem. Jejich příprava je…
Všechny suroviny smícháme naplníme jimi papriky,dáme do pekáčku,ještě posypeme kořením,poklademe kousky másla a dáme do trouby péct.Pečeme asi půl hodiny a v polovině…
Housky nakrájet na kostičky, syrové brambory nastrouhat na jemno jako na bramborák. Nic neslejvat a smíchat dohromady. Knedlíky velké asi jako broskve vařím na pařáčku …
Sekaná: Nejdřív připravte křepelčí vajíčka. Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte čtyři minuty. Poté prudce ochlaďte a hned oloupejte – mají pevnou skořápku…
Zemle pokrájame na kocky a necháme ich voľne preschnúť niekoľko hodín v mise - nie v trúbe! V miske rozšľaháme mlieko, vajce, žltky a soľ. Na masle orestujeme na jemno…
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou housku a petrželku, chvíli smažíme.V míse si připravíme z mouky, soli, žloutku, másla a…
Šunku, salám, papriku a houby nakrájejte na malé kousky, přidejte sýr a smetanu, ochuťte pepřem, mletou paprikou a kořením na pizzu. A promíchejte. Housky nebo bagety…
Rohlíky, nakrájené na kostky, prolijeme mlékem a necháme nasáknout. Špek nakrájíme na maličké kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme, 1 cibuli nakrájíme na jemno. Vše…
Lilek omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, aby vznikla lodička se stěnou silnou asi 1 cm. Vnitřek lilku nasekáme a osolíme. Lilkové lodičky také osolíme. Oboje…
Stehýnka okořeníme, jak je máme rádi (stačí osolit a třeba přidat anglickou slaninu) a upečeme.Mezitím, co se stehýnka pečou, připravíme nádivku: Housky natrháme na malé…
Dobře vypracujeme těsto: Špek rozškvaříme, až zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené housky, nakrájené uzené, vejce, žloutky, trochu mléka, sůl a mouku. Uděláme menší…
Perličku zvenku i zevnitř osolíme, můžeme popřípadě okořenit třeba grilovacím kořením. Na nádivku smícháme housku s máslem, vejcem, petrželkou a orestovanou slaninou s…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Vyplatí se při cenách mouky a energií domácí pečení chleba? Ano, ale je potřeba při pečení dodržet jeden zásadní krok
10 nejlepších dárků pro gurmety: Vaječňák na lžičku, chalupářskou kuchařku nebo online kurz vaření kulinární nadšenci ocení
Co se jedlo v dobách Sámovy říše? Kaše se mastila lněným olejem, maso bylo na talíři každý den a výjimkou nebyl ani kůň