Banánový mugcake
Recept ještě nebyl hodnocenNevěřte nikomu, kdo tvrdí, že nesmíte jíst sladké, abyste byli fit. Banánový mugcake z ovesných vloček si můžete dopřát třeba každý den. Tato forma hrnečkového dezertu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 121 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 1,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,70 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nevěřte nikomu, kdo tvrdí, že nesmíte jíst sladké, abyste byli fit. Banánový mugcake z ovesných vloček si můžete dopřát třeba každý den. Tato forma hrnečkového dezertu…
V hrnci necháme na másle zpěnit najemno nasekanou cibuli.Do hrnce přidáme kuřecí maso s kořením (ve vajíčku na čaj) a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme na kostky…
Chia semínka (patří mezi superpotraviny) zalijeme půl šálkem mandlového mléka a necháme chvíli stát. Doléváme postupně mléko do doby, než je konzistence chia pudinku pro…
Voňavé máslové sušenky s kousky čokolády milujeme bez výhrad. Ale zkuste připravit rostlinnou variantu, bez másla i vajec. Zvenku jsou dokonale křupavé a uvnitř vláčné,…
V hrnci (použila jsem mlékovar, který mi přijde šetrnější a také bezpečnější co se připalování týče) ohřejte rostlinné mléko a přidejte tapioku společně se zrníčky z…
V hrnci (použila jsem mlékovar, který mi přijde šetrnější a také bezpečnější co se připalování týče) ohřejte rostlinné mléko a přidejte tapioku společně se zrníčky z…
Nejdříve připravte drobenku: rostlinné máslo o pokojové teplotě prsty smíchejte s ostatními ingrediencemi, propracujte a nechte odpočinout v lednici. Koláč: Odměřte…
Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.Ve větší míse dobře promíchejte olej, sirup, mléko, cukr a vanilku. Přisypte mouku, prášek do pečiva, pečící…
Škrob rozmíchejte ve 2 hrncích vody či zeleninového vývaru. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, vložte šalotku a cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté…
V dortové formě upečte vanilkový korpus dle receptu. Po úplném vychladnutí rozkrojte korpus na dva silnější a jeden tenčí plát (příp. na tři silnější a jeden tenčí).…
Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort či koláč o velikosti cca 23 cm vymažte tukem a vysypte moukou (nebo jí vyložte pečícím papírem). V míse dobře utřete…
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou. Ve velké míse smíchejte cukr a citronovou kůru a dobře promněte rukama. Poté…
Vše rozmixujeme. Kdo má rád, může přidat chia semínka či lněná semínka. Místo mandlového mléka můžeme použít plnotučné mléko.
V nádobě s nepřilnavým dnem uvaříme moučnou kaši. Po vychladnutí do ní přimícháme sekané ořechy, rozinky, pokrájené sušené ovoce.Z těsta tvoříme pomocí dvou lžiček…
Do hrnce vlijeme olej, vhodíme drobně pokrájený česnek a necháme chvíli restovat. Jakmile začne česnek vonět, přilijeme mléko, ochutíme bujonovým práškem nebo jen solí a…
Datle namočíme do vody a necháme je v ní cca 1 hodinku. Mezitím si připravíme mixér, do kterého vhodíme mandle a ovesné vločky. Vše rozemeleme na jemno. Po hodině…
Objevte zdravou a lahodnou chuťovou lahůdku v podobě chia pudinku. Každá lžíce je plná živin a energie, která vám dodá potřebný přísun síly a vitalitu na celý den.…
Mandlové mléko přivedeme k varu, zalijeme jím otruby, promícháme a přikryjeme pokličkou.Necháme chvíli nabobtnat, ozdobíme banánem, osladíme dle chuti javorovým sirupem…
Všechny suroviny smícháme dohromady, nalijeme do (silikonové) formy a pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 40 minut.
Všechny ingredience smícháme dohromady.Pečeme 15 min na 180°C.Doporučuji na vrch dát veganskou vanilkovou zmrzlinu či mandlové máslo.
Do malé misky vlijeme mléko, přidáme 2 lžíce chia semínek a necháme je v mléku cca 15 minut odstát. Do mixéru vhodíme datle, pistácie, banány, kakao, řecký jogurt a…
Troubu předehřejte na 170°C a připravte si formu na koláč s vyndavacím dnem. Mandle (můžete použít natural nebo lehce opražené) a kokos vložte do mixéru (typu sekáček -…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Nejlepší odrůdy špenátu pro balkon i zahradu: Špenát jahodový překvapí svými plody, malabarský načervenalými listy
Tyrolská polévka s preclíky se jí na přilepšenou během půstu. Dokonalou chuť jí dodá speciální sýr, vynikající je ale i z parmazánu
Marokánky: Měkké a vláčné cukroví s vůní Orientu se snadno připravuje a chutná naprosto fantasticky