Kuřecí roláda
Recept ještě nebyl hodnocenRoláda z vykostěného kuřete je lahodná pochoutka pro sváteční příležitost. Výhodou je, že bude chutnat za tepla i za studena. Naplnit ji můžete podle své chuti. V našem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Roláda z vykostěného kuřete je lahodná pochoutka pro sváteční příležitost. Výhodou je, že bude chutnat za tepla i za studena. Naplnit ji můžete podle své chuti. V našem…
Celá vejce vyšleháme se všemi cukry do pěny. Poté postupně vmícháme mléko, mouku promísenou s kypřicím práškem, olej a nakonec citrónovou šťávu i kůru.Připravené těsto…
Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci.Okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín…
Troubu si předehřejeme na 220 °C. Zatím na pánvi opečeme nasucho nakrájenou slaninu a pak ji odhrneme ke krajům pánve – doprostřed dáme osolené a opepřené kuřecí…
Vanilkový krém: Smetanu přivést do teploty skoro k varu. Přidat bílou čokoládu, med a vanilkovou esenci. Po rozpuštění čokolády s medem a esencí prošleháme tyčovým…
Domácí pekárna je výborný pomocník při přípravě chutného pečiva. Upečte v ní tento voňavý a měkký toustový chléb. Můžete ho podávat například namazaný máslem a jistě si…
Kyprý perník se zajímavým druhem přidané tekutiny na vás čeká v našem receptu. Rychlá varianta oblíbeného moučníku, kterou stačí pouze na závěr dozdobit čokoládovou…
Těsto: do mísy kuchyňského robotu nalijeme teplou vodu, přidáme 1 PL krupicového cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme stát cca 10 minut, dokud droždí nezačne …
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi o hraně jednoho centimetru. Dva bílky ušleháme s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem. Necháme odležet. Na pánvi…
V míse rozšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou asi z 1/4 citronu a olejem dohladka. Vlijeme mléko a promícháme tak, abychom dostali jednotvárnou…
Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do misky a hojně zasypeme sušenou nebo čerstvě posekanou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát…
1-Kuracinu najlepsie zo stehna nakrajame na male kusky a nalozime do marinady kde zmiesame sojovu omacku a ryzove vino s lyzicou maizeny poriadne premiesame a dame…
Do mise si dame preosiatu muku, cukor, sol, susene kvasnice, vanilkovy cukor a premiesame. Zohrejeme si mlieko a vylejem do tepleho mlieka olej. Mlieko z olejom…
Těsto: vše smícháme dohromady, nalijeme do formy a dáme vychladnout do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, postupně snížíme na…
Chcete-li svůj výběr moučníků obohatit o další originální druh, vyzkoušejte margotkové dortíčky. Tvarohový krém v kombinaci s kakaovým těstem příjemně překvapí všechny…
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kousků, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petržele nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a medailonky…
Nejprve nakrájíme lilek na nudličky, dáme jej do cedníku, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.Poté osušíme papírovou utěrkou. Masu nakrájíme na nudličky, česnek, zázvor…
Jedním z mnoha oblíbených asijských jídel jsou jarní závitky. Závitky z tenkého pšeničného těsta naplníme bohatou náplní ze zeleniny a masa a osmažíme dokřupava. Náplň…
Jedním z mnoha oblíbených asijských jídel jsou jarní závitky. Závitky z tenkého pšeničného těsta naplníme bohatou náplní ze zeleniny a masa a osmažíme dokřupava. Náplň…
Jedním z mnoha oblíbených asijských jídel jsou jarní závitky. Závitky z tenkého pšeničného těsta naplníme bohatou náplní ze zeleniny a masa a osmažíme dokřupava. Náplň…
Nejprve uvaříme rýži.Chlazené krevety nejprve vložíme do hluboké mísy se studenou vodou a necháme pomalu rozmrznout. Osušíme, zbavíme hlavy, střívek a oloupeme, osolíme,…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, zakápneme olejem, opepříme, mírně osolíme a promícháme. Na stejné kousky nakrájíme očištěná játra, dáme do…
Maso s pastou a jogurtem marinujeme minimálně 10 minut. Rozpálíme olej v pánvi, přidáme cibuli a smažíme, dokud nezměkne. Přidáme marinované maso a smažíme 3 minuty.…
Těstoviny osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Pak je přesuneme do osolené vroucí vody, uvaříme a scedíme.Během vaření těstovin na stejné pánvi opečeme na kousky…
Přidáno před 48 minutami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Pěstování brambor v českých zemích: Připomeňte si s námi, co to je plečkování a k čemu sloužil rozbíječ nebo čert
Bagetová výzva MasterChef Česko podle redakce: Dáte si tu s kuřecím masem, hovězími placičkami nebo sýrem?
Šéf se vrátil! Zdeněk Pohlreich už zase boduje v novém kulinárním pořadu