Dort Esterházy podle Maršálka
Recept ještě nebyl hodnocenČeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 697 kJ / 645 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,50 g |
Tuky | 57,50 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 50,75 g |
–– mononenasycené | 45,00 g |
–– polynenasycené | 5,75 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Čeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Poctivý máslový krém s griliášem se do laskonek hodí nejvíce. Je tou nejlepší kombinací k chuti kokosových laskonek. Naplněné laskonky ozdobené rozpuštěnou čokoládou…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Korpus: Sypké ingredience smíchat, zalít máslem, promíchat vidličkou, aby všechny zvlhly. Poté udusat na dno dortové formy vyložené peč.papírem. Lehce nahnat do stran,…
V menší misce smícháme kokos, kardamom, skořici, oříšky a dáme bokem. Ve větším hrnci(cca 4 litrovém) rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za bezpodmínečně stálého…
Rozpustíme máslo a vše smícháme dohromady. Naplníme do silikonových formiček(12ks), nemusíme vymazávat a jdou krásně ven. Pečeme na 170°C asi 15 minut na horkovzduch.
150 g mouky, 65g cukru, 65g másla, 1vejce a lžičku prášku do pečiva smícháme v těsto a rozválíme do dortové formy. Poklademe odkapanými višněmi. Máslo vyšleháme s…
Namibijský koláč, plný banánů a lískových oříšků, provoní celý váš dům. Koláč, ozdobený bílou a tmavou čokoládou, se hodí jak pro běžný den, nebo i pro slavnostnější…
Nadýchaná, ale přesto křupavá. Taková je tato ořechová roláda od Josefa Maršálka, která je plná lahodného máslového krému, jenž doplňuje sladká meruňková marmeláda s…
Změklé máslo, žloutky, cukr, skořici a mléko vyšleháme do pěny. Mouku s oříškama dáme na vál, přidáme směs a zpracujeme. Necháme 30 minut odpočinout. Plech vymažeme…
Máslo, cukr, vejce a vanilkový cukr utřeme do hladka. Přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva promícháme do hladkého těsta. Na papírem vyložený plech dáme půlku…
Také máte raději cukroví plněné krémem, ze kterého na vás dýchá luxus? Ořechové trubičky s nutellovým krémem sice dají více práce, ale výsledek rozhodně stojí za to.…
Nejprve na suché pánvi opražíme kokos dozlatova a necháme vychladnout. Do 3 misek dáme vždy 1 sýr Palouček a 1 kostku smetanového taveného sýru.Do jedné přidáme…
Ztužený tuk nastrouháme do mouky,, přidáme vejce, ocet, sůl a 50 ml vody, propracujeme a podle potřeby můžeme přidat vodu. Těsto dáme uležet do lednice.Na náplň smícháme…
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej, minerálku a rum. Přimíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, kakaem, mletou kávou a oříšky.…
Vejce vyšleháme s horkou vodou a s cukrem, přidáme mouku s kypř. práškem a pak oříšky. Řádně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté…
Den předem svaříme smetanu a čokoládu a dáme do lednice.Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého ještě zašleháme cukr. Pak opatrně vmícháme oříšky smíchané s moukou…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a dál přidáváme po troškách olej a horkou vodu. Nakonec vmícháme mouku se sodou a mletými oříšky.Těsto nalijeme na plech (nebo…
Korpus plný chutě čokolády a oříšků, kterou ještě zvýrazní známá lískooříšková pomazánka. K tomu lehký tvarohový krém nadýchaný šlehačkou a jemný po mascarpone doplněný…
Mléko svařit s cukrem, přimíchat mleté oříšky, nechat přejít varem, vypnout a nechat vychladnout.Po zchladnutí zašlehat vanilkový cukr a máslo.Dortový korpus potřít…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Voňavý jablečný perník podle Josefa Maršálka: Těsto nikdy nešlehejte, jen opatrně míchejte, radí cukrář
Laskonky s citronovým krémem podle Josefa Maršálka: Díky speciálně připravovanému pudinku jsou vláčné a božsky chutnají
Prvorepubliková dieta: Inspirujte se jídelníčkem našich předků a buďte zdravější