Bublaninka
Recept ještě nebyl hodnocenHlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Ušleháme bílky - na 1 bílek přidáme lžíci vlažné vody. Když začne sníh tuhnout, vmícháme polovinu z odváženého cukru a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 221 kJ / 53 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,35 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,03 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Ušleháme bílky - na 1 bílek přidáme lžíci vlažné vody. Když začne sníh tuhnout, vmícháme polovinu z odváženého cukru a…
Je léto a sklizeň jahod a ostružin je v plném proudu. Připravte tento lahodný sypaný koláč s typicky letním ovocem. Vykouzlí úsměv na tváři nejen vám, ale i vašim…
Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…
Ať už třešňová, jahodová nebo s rebarborou, klasickou bublaninu zná každý. Pokud ale hledáte novou inspiraci, určitě zkuste recept na bublaninu s kokosem a ostružinami.…
Ovocné moučníky jsou skvělou příležitostí jak využít přebytky zavařeného nebo mraženého ovoce. Můžeme libovolně střídat různé druhy ovoce a pokaždé bude moučník chutnat…
Zmrzliny mají v oblibě děti i dospělí. Nemusíme je vždy kupovat, podle receptu si zmrzlinu snadno připravíme doma, ze smetany a tvarohu. Dochutíme ji rozmixovaným ovocem…
Dostali jste chuť na ovocný koláč, ale ten klasický nespadá do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu? Nebojte se, máme pro vás úžasný recept na celozrnný…
Ostružinový koláč je díky tvarohu, přidanému v těstě, úžasně vláčný a jemný. Když ostružiny před pokladením na těsto poprášime nebo obalíme moukou, udrží se nahoře a…
Nečekaná návštěva za dveřmi nebo děti naléhající na nějakou dobrotu? Na oba případy tu máme pro vás řešení v podobě této snadné buchty ze zakysané smetany a ovoce. Těsto…
Nadýchaný korpus, tvarohová náplň s vůní vanilky a kapkou aromatického rumu a pak už jen plno ovoce. Snadný recept na báječný koláč k letnímu posezení, zimnímu čaji,…
Ostružiny jsou nedoceněnou superpotravinou našich zahrad. Jsou více než jen chutnou pochoutkou - jsou skutečným zázrakem, který může obohatit stravu a zvýšit kvalitu…
Upečte si s námi lahodnou splašenou buchtu. Proč splašená? Protože často se rozhodneme na poslední chvíli upéct nějakou dobrotu, a tak začneme plašit, hledat a to je…
Osvěžující a sladká ovocná šťáva vám zajisté v parném létě přijde k chuti nejen dětem, ale i dospělým. Zpracovat do ní můžete jakékoliv ovoce ze zahrádky a pokud ji…
Vyšleháme vejce a cukrem. Přidáme olej, jogurt, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Šleháme šlehačem a nakonec doředíme vodou, aby se těsto dalo vylít…
Oddělíme si zvlášť žloutky a bílky. Do žloutků přidáme kakaový prášek, tvaroh a vše dobře promícháme. Ze tří bílků ušleháme tuhý sníh. Ten vmícháme do žloutků a opatrně…
Všechny suroviny na bublaninu smícháme v misce. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Dáme péct na 220 - 230 stupňů a pečeme cca 15-20 min Když je buchta…
Léto je v plném proudu a ostružiny se prohýbají pod úrodou lesklých černých plodů. Podle jednoduchého receptu připravíme výborný ostružinový džem jemně provoněný rumem,…
Ovoce v kombinaci s tvarohem v opravdu jemném a šťavnatém těstě dělá z tohoto moučníku opravdovou lahůdku. Výběr ovoce záleží jen na vás. Závěrečné pokapání másla s…
Pokud používáte čerstvé droždí, udělejte kvásek. Droždí nadrobte do misky, přidejte část teplého mléka (cca 40*C) a trochu cukru. Rozmíchejte, zasypte moukou a nechte…
Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, všechno droždí a 2 lžíce mouky (vše z připravených, odvážených surovin) a kvásek necháme 15 minut pracovat.Připravíme tvarohovou…
Suroviny smísíme a těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech . Poklademe ovocem a posypeme žmolenkou. Pečeme asi 30minut v mírně vyhřáté troubě.
Když uvidíte upečené vohrnoušky, hned vás zaujmou vzhledem. Čtvercovým tvarem buchtiček i tím, že z nich vykukuje náplň. Hned tak víte, nač se můžete těšit. Vohrnoušky…
Nejdříve nakrájíme ovoce na drobné kousky (cca 1x1cm) a vyšleháme na piškot z bílků a špetky soli tuhý sníh. Troubu předehřejeme na 200 °C.Žloutky vyšleháme s cukrem do…
Zpříjemněte si horký den a zchlaďte se zmrzlinou ze smetany, ostružin a citronové šťávy. Zmrzlina je osvěžující, skvěle chutná a má nádhernou barvu. Příprava je velmi…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Zbylo vám hodně cukroví? Využijte je do pohárů nebo upečte fantastický dort cukrovník!
7 úžasných pomazánek nejen na chlebíčky: Dáte si skvělou česnekovou, tuňákovou nebo z tofu?
Ludvík XVI. po čtyřech talířích polévky snědl celého bažanta! A Marie Antoinetta milovala oslí mléko