Dort Frozen s jedlým papírem
Recept ještě nebyl hodnocenBílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 434 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Bílky oddělit a vyšlehat s polovinou cukru, žloutky vyšlehat do pěny s druhou polovinou cukru a lžícemi horké vody, nakonec přidat olej.Bílky přelít do žloutků a malinko…
Korpus: 1. Oddělíme žloudky od bílků. K žloutkům přidáme část cukru a vyšleháme do pěny. 2. Ve druhé míse vyšleháme z bílků hustý sníh, přidáme cukr a opět…
Heru s cukrem a vanilkou důkladně utřeme a potom postupně zašleháme vajíčka. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a citronovou kůru a vše zamícháme. Podle…
Korpus upečeme podle návodu viz poznámka. Krém: Mouku rozmícháme v mléku, svaříme za stálého míchání do husté kaše a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby…
Upečeme a naplníme krémy (já použila vanilkový korpus, krém mascarpone s malinami a kakaový korpus a pistáciový krém s praženými pistaciemi)Celý dort potřeme čokoládovou…
Korpus dvakrát překrojíme, promažeme tvarohovým krémem a poklademe banány. Povrch namažeme máslovým krémem s pudinkem, to kvůli potahovce. Zdobíme dle fantazie.
Jako antitalent na zdobení dortů, jsem se rozhodla, že to co jsem nakonec utvořila, není zase až tak špatné. Veškeré inspirace, rady jsem našla na internetu. Kdo bude…
Korpus: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme při 170°C-180°C. Krém : Připravíme ho tak, že vaříme…
Z mouky, mletých ořechů, másla, moučkového cukru a kakaa vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu proležet (nejlépe přes noc). Pokud se těsto drobí, přidáváme po…
korpus promažeme krémem, potřeme vršek a potáhneme marcipánem a zdobíme a hrajeme si...
Korpus upečeme, rozřízneme, promažeme krémem, nalepíme obrázek a dozdobíme.
Upéct korpus, třikrát prokrojit, promazat krémem (vyšlehané máslo s nutelou), marmeládou, proložit banány, pokrýt potahovací hmotou a dozdobit.
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh. Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec…
Na korpus vyšeháme žloutky s cukrem do pěny, dokud se cukr nerozpustí a hmota nenabyde na objemu. Všleháme vodu a olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a poté tuhý…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Glazované zelenině neodolá ani největší odpůrce zdravé stravy. K docílení lesklého povrchu stačí pouze trocha másla a vody
Jak připravit pečivo do velikonoční nádivky? Dokonalý výsledek zaručí osmahnutí a správné dochucení
Letem masovým světem: Jak v obchodě bezpečně poznat čerstvé kuřecí maso? Všímat si musíme vůně, barvy i obalu