Zámecká kuřecí stehna (zdroj časop.Blesk)
Recept ještě nebyl hodnocenStehna očistíme, prsty uděláme kapsu v horní části pod kůží. Osolíme a necháme odpočinout. Uděláme si nádivku - pokrájíme rohlík na malé kostičky, zalijeme smetanou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stehna očistíme, prsty uděláme kapsu v horní části pod kůží. Osolíme a necháme odpočinout. Uděláme si nádivku - pokrájíme rohlík na malé kostičky, zalijeme smetanou,…
Kotlety osolíme a opepříme. Vyřízneme kapsy, které naplníme slaninou a připraveným zelím. Zelí jsme na usmažené cibuli osmažili a dochutili solí, pepřem a kmínem. Kapsu…
Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je do vývaru a necháme povařit 15 minut.Rohlíky nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokapeme je mlékem,…
Zeleninu očistíme, nasekáme cibuli a česnek. Dýni zbavenou semen i slupky a oškrábaný brambor omyjeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na malé kostičky.Na 1 lžíci…
Základní varianta: V hrnci podusíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené žampióny a necháme dusit pod pokličkou za občasného podlévání vodou.…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe slaninou. Pevně svineme a sepneme párátkem. Závitky opečeme na sádle doměkka. Vyjmeme a přikryjeme alobalem.Do výpeku…
Na domácí těstoviny používám nejraději mouku Semola rimacinata (granoro) krásně se vypracuje hebké vláčné těsto ze 100 g mouky, 1 vejce (dle potřeby krát 2,3 atd). Těsto…
Kachnu den předem nasolíme. Před pečením naplníme nádivkou a pokmínujmeme.Nádivku připravíme tak, že den až dva staré rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do mísy.…
Nakupily se vám drobné odřezky masa? A chcete je vhodně zužitkovat? Zkuste plněné roládky z našeho receptu. Uvidíte, že kousek špeku přidá chuť a vůni a dozlatova…
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Tyto chutné jednohubky naaranžujeme do tvaru malých plachetnic, díky tomu zaujmou nejen chutí, ale i vzhledem. Připravíme je z rohlíku, tvarohové pomazánky a tvrdého…
Jak již sám název napovídá, v tomto receptu najdeme netradiční velikonoční nádivku. Je totiž bez masa, ale za to plná zeleniny a bylinek. Jejím základem jsou alespoň den…
Knedlíky jsou oblíbenou přílohou. Máme mnoho druhů a každý má oblíbené ty svoje. V tomto receptu najdete inspiraci na knedlíčky z polentové směsi. Samozřejmě do nich…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Urodila se vám spousta cuket a vy nevíte co z nich připravit? Vyzkoušejte upéct cuketovou nádivku, která poslouží jako výborný sytý oběd. Podávat ji můžete samotnou,…
Není pravidlem, že velikonoční nádivku můžeme péct jen na Velikonoce. Recept na nádivku, plnou uzeného masa, uplatníte po celý rok. Konzumovat ji můžeme samostatně, nebo…
Kuře a nádivka, co jsou pečeny spolu, ale přitom každé zvlášť. Kuře je ochuceno máslem, česnekem a bylinkami. Nádivku pak upečeme zvlášť v pekáčku a snoubí se v ní chutě…
Velikonoční nádivku můžeme připravit i kdykoliv během roku. Vařené a uzené maso doplníme chutí kopřiv, čerstvých bylinek, smažené cibule a papriky. Nádivka je díky sněhu…
Pečená domácí sekaná, která spojuje jemnost vepřového a králičího masa, odlehčená zeleným špenátem. Vydatný sváteční oběd pro celou rodinu a ještě něco málo zbyde k…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme v srnčím hřbetu, který vyložíme plátky slaniny a můžeme ji jíst…
Velikonoční nádivka, hlavička, patří na velikonoční stůl. Každá rodina má svůj recept, někdo dává tři druhy masa, někdo přidává krupici. Tohle je jiné - muffiny jsou…
Výhodou medvědího česneku je, že má v kuchyni široké využití. Takto připravené knedlíky, vám budou chutnat k pečeným masům, drůbeži i uzenému.
Klasickou jarní nádivku můžeme připravit i v zapékacích mističkách, poslouží pak jako skvělá svačinka. Voní po uzeném mase, díky bílkovému sněhu je nadýchaná a svěžest a…
Husté krémové polévky se těší veliké oblibě. Vhod přijdou hlavně v zimním, nebo podzimním období. Vyzkoušejte polévku z kořeněné rukoly s bramborem. Její chuť vás velice…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Nejlepší odrůdy špenátu pro balkon i zahradu: Špenát jahodový překvapí svými plody, malabarský načervenalými listy
Tyrolská polévka s preclíky se jí na přilepšenou během půstu. Dokonalou chuť jí dodá speciální sýr, vynikající je ale i z parmazánu
Marokánky: Měkké a vláčné cukroví s vůní Orientu se snadno připravuje a chutná naprosto fantasticky