Škvarkové placky
Recept ještě nebyl hodnocenTyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40,00 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Na snídani nemůžete podávat nic lepšího, než voňavé a křupavé houstičky. Jsou tak dobré, že je příště upečete rovnou z dvojité dávky. Zvládnout správné zapletení není…
Škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví? Poctivých škvarků není nikdy dost a kynutých pagáčků už vůbec ne. Jakmile je jednou vyzkoušíte,…
Jste milovníci zlatavých škvarků? V tom případě musíte vyzkoušet křupavé a jemné škvarkové tyčinky. Posypte je oblíbeným kořením, kmínem i solí. Hodí se na obyčejné dny,…
Křupavé bulky, bohatě sypané solí a kmínem, to jsou oblíbené dalamánky. Tradičně se pečou z pšeničné a žitné mouky - těsto je velmi podobné těstu na klasický chléb.…
Slané tyčky nemusí být pouze sypané kmínem, mákem, nebo hrubozrnnou solí. Zkuste pro změnu tyčinky z listového těsta obalené dlouhým plátkem hezky prorostlé slaniny.…
Pokud jste majitelé domácí pekárny, jistě se vám bude hodit recept na tyto houstičky, babičky jim též říkají žemličky. Jsou tak jednoduché, že je zvládne i pekař…
Rozvinutý plát těsta rádýlkem rozdělíme podélně na 3 pruhy a svisle na 5 pruhů. Na každý čtvereček dáme kousky nivy, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a přeložíme do…
Ochutnejte tuto šťavnatou vepřovou pečeni špikovanou špekem a zalitou silnou šťávou ochucenou cibulí a lesními houbami. Pokud ji k nedělnímu obědu budete podávat s…
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na větší hranolky. Dáme vařit osolenou vodu a do vroucí vhodíme mrkev i celer. Přidáme pár kapek z citronu a vaříme cca minutku. Po té…
Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit. Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je…
Brambory mají v kuchyni spoustu rozličných použití, ať už jako příloha, nebo jako samostatný chod. Brambory naříznuté na lístky, potřené sádlem, které jsou pouze osolené…
100 g škvarků lehce pokrájíme a 100 g škvarků na hodně jemno usekáme (nebo umleme).Domácí pekárna, případně robot: Do vyšší skleničky rozdrobíme droždí, dáme lžičku…
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Do odvážené vody přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme řidší těsto.Hotové těsto vyškrábneme do širší mísy, ve které se bude dobře překládat a hned přeložíme -…
Vepřová kotleta patří k jednomu z nejlibovějších částí masa. Nejprve ji naložíme do směsi s medvědím česnekem a po orestování ji dusíme doměkka v pekáčku spolu se…
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme volnější těsto, které vyškrábneme do olivovým olejem vytřené mísy a necháme asi 45 minut kynout. Pak těsto…
Propadnout výrobě domácího pečiva je tak snadné. Stačí to jednou vyzkoušet, a jakmile se po bytě rozline ta omamná vůně, budete ztraceni. Zkuste třeba tyto majolkové…
Z mléka, droždí, špetky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Potom všechny suroviny pořádně promícháme a necháme na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto nakrájíme…
Tak jak jak je psáno, dáme postupně do Domácí pekárny a zapneme na těsto. Pak si těsto vyndáme na vál, uděláme si z něj hada, toho nakrájíme na 12 kousků a z každého…
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou…
Vše pokrájíme na tenké plátky a usušíme. Pak pomeleme a plníme do mlýnku na koření. Může se přidat cokoliv, kdo co má rád. Jakkoliv se můžou ingredience proměnit a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Velký přehled italských těstovin: Poznejte 14 nejznámějších druhů a zjistěte, jak si je nejlépe vychutnat
Sladké bramborové taštičky jako od babičky: Plněné povidly s voňavým perníkem, sypané mákem a polité máslem chutnají božsky
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma