Palačinky na francouzský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme mouku, sůl, sodu. Přidáme mléko, zvlášť ušlehané žloutky s cukrem, nakonec vyšlehané bílky. Z těsta připravíme několik palačinek. Na půlku palačinky dáme tvaroh…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 652 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 7 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 83,33 g |
– cukry | 83,33 g |
––– laktóza | 83,33 g |
Smícháme mouku, sůl, sodu. Přidáme mléko, zvlášť ušlehané žloutky s cukrem, nakonec vyšlehané bílky. Z těsta připravíme několik palačinek. Na půlku palačinky dáme tvaroh…
Sýrový chlebík je vysoký, lehký a jemně voní sýrem. Máte-li chléb rádi jako přílohu, vyzkoušejte ho! Všechnu práci udělá sama domácí pekárna, vy do ní pouze navážíte…
Kyprý a měkký gazdovský chléb vonící smaženou cibulí a slaninou můžete upéct jako klasický bochník. Nebo si trochu pohrát a dát těstu tvar velkého šneka, jako je u…
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky, s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené rohlíky…
Oddělíme žloutky od bílků a žloutky utřeme se změklým máslem a cukrem do pěny.Z bílků ušleháme tuhý sníh, mouku prosijeme s kakaem a obojí po částech lehce zapracujeme…
Potravinářské barvivo rozmícháme v uvedeném množství vody. Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Pokud je hmota příliš sypká, přidáme ještě trochu oleje. Přidáním…
Všetky ingrediencie vložíme do pekárničky. Pečieme na programe SPRINT ( ETA ).
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody umícháme rozkvas, který necháme pracovat přibližně 10-12 hodin.Semínka v misce smícháme se solí, zalijeme 70 g vody (odebrané z…
Všetky ingrediencie dáme v uvedenom poradí do pekárne okrem klobásy a zapneme sogram SPRINT ( pekáreň ETA ). Po zapípaní pridáme nadrobno narezanú klobásu.
Vysoký, nadýchaný a lehoučký sladký chlebíček z domácí pekárny je vhodný třeba na snídani. Zkuste přidat strouhanou citronovou kůru nebo třeba skořici. To vše chlebíček…
Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…
Do pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Zapneme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Po skončení hnětení pekárnu vypneme a těsto v ní necháme cca 30 minut…
Všetky ingrediencie dáme do pekárne, najprv tekuté, potom sypké. Program : KLASIK (základný)
Na hrubém struhadle nastrouháme cuketu a jablka, zalijeme šťávou z citrónu a přidáme rozinky. Vejce s fruktosou vyšleháme do pěny a pomalu přiléváme olej. Vmícháme…
Do pekárne vložíme najprv tekuté, potom sypké zložky.Pečieme na programe SPRINT ( rýchly program ).
Do pekárne vložíme najprv tekutinu, potom sypké ingrediencie. Pečieme na programe KLASIK (základný).
Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí a kvásek nahoru na mouku, ale tak, aby se vzájemně nedotýkaly.Zapnem…
V létě, ve velikých vedrech, rozkvas pracuje rychleji, dáme raději nižší množství (uvedenou spodní hranici, 20 g). Hodinu před zaděláním těsta do rozkvasu přidáme…
Do pekárne vložíme všetky ingrediencie v takom poradí, ako sú uvedené. Zapneme program SPRINT (Eta).Po upečení vyberieme chlieb s nádobou, necháme ho v nej asi 10 minút…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Umícháme preferment a zakrytý ho necháme 12 hodin pracovat. Asi se vám nepovede zvážit 1 g droždí přesně - dejte raději méně než více, kvasinky budou mít na zpracování…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Nový americký fastfood v Česku: Smažené kuře z Popeyes má být konkurencí KFC, prozkoumali jsme, co asi bude v nabídce
Pečeme s Ivou: Netrápit se zaplétáním pramenů? Nádherná vánočka je pečená ve staré kameninové formě po mamince
František d´Este a Žofie Chotková zemřeli před obědem. Už ani nestihli ochutnat kuře v těstíčku a dezert „bomba pro královnu“