Lahodné recepty thajské kuchyně – lehká, pálivá a výtečná jídla
Čím to, že zrovna thajské pokrmy tak strašně pálí? Jestli ono to nebude tím, že Thajci jsou zvyklí používat koření v jejich čerstvé podobě a sušenou variantu si nechávají až jako druhou možnost! Čerstvě nasekaná chilli paprička v jídle funguje úplně jinak, než trocha prášku použitého při vaření. Kromě chilli jev thajské gastronomii běžný také koriandr, pepř, galangal a citronová tráva.
Jako i v dalších asijských kuchyních, i v té thajské prim hraje rýže. V thajštině dokonce stejný výraz označuje slovní spojení „jíst rýži“ a „jíst jídlo“. Vedle rýže se ale k pokrmům podávají i různé druhy nudlí. Nejpopulárnějším dochucovadlem je tady rybí omáčka a velmi běžná je konzumace hmyzu. Klasické maso, jako třeba hovězí nebo kuřecí, je v autentické thajské kuchyni méně časté, ale vy jej do některého z následujících receptů jistě zakomponovat můžete!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 18 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak na božskou medovou bábovku s ořechy? Vláčnost zajistí kefír a máslo
Bleskové jednohubky: Lahodné caprese na špejli nebo efektně ozdobené chuťovky z listového těsta připravíte za chvilku
Proč nikdy nemýt kuřecí maso před přípravou? Odborníci varují: Riskujete onemocnění i zhoršení chuti pokrmu