Blanšírování je snadné. Recepty na uplatnění této techniky
Jeví se jako majstrštyk znalých a zkušených kuchařů, ale ve skutečnosti se blanšírování může naučit každý z nás. Jen si v mrazničce vyrobit zásobu ledů a obeznámit se s několika základními pravidly. Při blanšírování je třeba krátce, zprudka vařit v osolené vodě a krátce, zprudka chladit ve vodě s kostkami ledu. A pro dodržení efektu teplotního šoku připravit jen velké objemy vody vůči objemům surovin, protože tepelné ztráty dělají neplechu.
Blanšírovat můžeme zeleninu, ovoce i houby. Ty s obvykle neloupatelnou slupkou sloupnete snáz, ty hůře stravitelné strávíte lépe, ty teplem šednoucí či hnědnoucí udrží barvu. Každá surovina potřebuje svůj správný čas, proto se řiďte pokyny zkušených kuchařů a dobře to dopadne. Získáte skvělé loupané houby k zavaření a rajčata do omáčky, krásně zelený špenát k zamrazení nebo dobře stravitelné hrachové lusky do salátu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
Vánoce v Řecku voní vánočním chlebem se skořicí a pomerančem, na štědrovečerním stole je krůta s touto masovou nádivkou
Středomořská dieta: Můžete pít víno, jíst těstoviny a stejně shodíte nežádoucí kila
Ukradené palačinky k nám přišly z Uher. Uhádnete, jak získaly svůj název?