Marinování není žádná věda - jak a v jakých receptech správně marinovat?
Když se řekne marinování, většina z nás si představí zejména přípravu masa, při které měkne a a získává lahodnou chuť koření. V marinádě (obvykle směsi oleje, soli a bylin, často také vína) bývá naložené obvykle několik hodin před tím, než kuchař přistoupí k jeho teplené úpravě. Když dodržíte hygienické požadavky takové přípravy (marinuje se v chladnu a použitá marináda není dále používána bez tepelné úravy), potěšíte každého svého strávníka a svoje kulinářské umění povýšíte na další úroveň.
Marinovat je ale možné také zeleninu nebo některé druhy hub. Tyto suroviny v marinádě křehnou, ale zůstávají pevné na skus a bohaté na chutě i vůně. A není třeba je dále tepelně upravovat. Svou delikátní chutí zpestří vaše hlavní jídla, nebo poslouží jako výrazná chuťovka k televizi. Každopádně se nebojte experimentovat!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 16 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Treska podle středověkého receptu: V pivní omáčce je neuvěřitelně jemná, voní cibulí a kořením a chutná fantasticky
Dokonalý domácí sulc aneb Jak využít při zabijačce prasečí nožičky nebo kolínko
Zpěvačka Tina Turner jedla jen dvakrát denně, milovala chleba s máslem a pekla vláčné mrkvové řezy s ananasem