Rebarborový jam jemně pikantní
Omrzel vás již rebarborový koláč a vy nevíte jak ji zpracovat? Vsaďte na rebarborový džem, který má díky zázvoru lehce pikantní chuť. Džem využijete o vánočních svátcích do cukroví, nebo rolád.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 421 kJ / 4 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 016,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používám jako klasický jam, ale hlavně používám do rolád a cukroví. Ta pikantnost zázvoru je tam úžasná, třeba vánoční cukroví s tímto jamem je první pryč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2023 09:48
Famózní.
21. 5. 2020 19:48
maris: já si první vypěstovala z kupovaneho. Nechala pár hodin namicenym ve vlažné vodě a pak zasadila.
21. 5. 2020 18:43
bofinka: děkuju za odkaz
21. 5. 2020 18:39
maris: Podivej se zde https://primadoma.tv/video-35431-jak-pestovat-zazv...
21. 5. 2020 18:12
Maja Motti: děkuju za informace,ale kde se dá koupit rostlinka ? někde v zahradnictví ?
21. 5. 2020 17:59
Jj, musí být široký květináč, občas zalít neprelivat, nedávat ven, nemá rád střídání teplot a vítr. A za 9-10 měsíců je hotovo, nať zaschne. Můžeš sklidit všechno, nebo nechat v květináči a vyrypnout jen co potřebuješ. Vyrostou nové výhony a roste dal
21. 5. 2020 17:56
maris:
21. 5. 2020 16:06
Maja Motti: přiznávám, že nejsem žádný Mičurin a vůbec jsem nevěděla, že se dá zázvor pěstovat v květináči
21. 5. 2020 15:55
maris: domácí zázvor je luxusní, nedá se s kupovaným vůbec srovnat. Pěstují ho už pár let
21. 5. 2020 11:47
Rebarboru mám ráda, recept se mi moc líbí a až teď jsem s všimla, že máš domácí zázvor. to je super, nejen že tam je určitě výborný, ale pěstovat si ho doma - to je
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 3 minutami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 34 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 53 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Suroviny: rebarbora, cukr, šťáva citronová, zázvor
Rebarborový jam jemně pikantní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqjY
10 názorů