Kerblíkouka z Krkonoš
Kerblík je rostlina vzhledem připomínající petržel a libeček. Je na vůni aromaticky sladký a voňavý. V tomto receptu jej použijeme jako hlavní dochucovadlo tradiční krkonošské polévky z jíšky, smetany a vývaru.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 713 kJ / 409 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,64 g |
Tuky | 33,30 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 20,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z Krkonošské kuchařky Jiřího Marholda a opravdu v nářečí je to kerblíkouka. Vyzkoušela jsem zeleninový vývar, vodu, ale nejlepší chuť má polévka z hovězího vývaru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 58 minutami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 1 hodinou
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 1 hodinou
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 1 hodinou
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kinder pingui vypadá i chutná famózně. Jednoduchý postup ukážeme ve videonávodu
Další recepty
Suroviny: máslo, mouka hladká, vývar hovězí, sůl, pepř mletý, smetana,
Kerblíkouka z Krkonoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3mW
0 názorů