Všestranné využití okurek. V kuchyni se uplatní v řadě receptů
Okurky obsahují hodně vody a hodně vitamínů a minerálů. Proto je využijete nejen při vaření, ale třeba i v rámci péče o pleť. Dát si čerstvě ostrouhané slupky od okurky na kruhy pod očima je totiž generacemi žen prověřený lék. Okurky totiž pokožku skvěle hydratují a jejich konzumace zároveň zavodňuje organismus, což je pro krásnou tvář také důležité. Také jsou bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, vitamínů C, E a K, najdeme v nich i provitamin A. Díky tomu jsou i desinfekční a pleťová maska z nich je vynikající při boji s ekzémem a suchou pokožku.
Ale vás samozejmě zajímá, jak si dopřát okurky také zevnitř. Jejich křehká, vodnatá konzistence předurčuje okurky buď ke konzumaci za syrova, nebo k jejich nakládání a kvašení. Obě úpravy jsou vynikající, inspiraci na konkrétní recepty najdete níže. Zkuste třeba okurkovou polévku nebo osvěžující okurkovou limonádu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06